Gaandalf amice,
Am vazut filmul cind inca nici nu iesise in cinema-uri in Europa, in vara lui 2004. Si da, mi-a placut, din mai multe motive.
1. Ron Perlman. I just love Ron Perlman de la Numele trandafirului la Alien Resurrection. Si-i cool sa-i auzi vocea cind joci Fallout sau Halo.
Urit, monosilabic (I hate the term firestarter :lol: ), dur, haios (mortal cind isi pileste coarnele, si faptul ca-i plac dulciurile), e perfect pentru rol.
2. Guillermo del Toro. Love his work, de la Espinazo del Diablo la Blade 2 (lucru rar un sequel mai bun decit originalul, infinit mai bun decit mizeria de Trinity). Mai putin Mimic. Si plus pentru faptul ca a renuntat la un buget mult mai consistent doar pentru a-l avea pe Perlman, in loc de vreun star hollywoodian.
3. Evident Hellboy e o aiureala ca scenariu, bu who cares, e o aiureala burlesca, dinamica, care nu are decit pretentia de a fi un pulp superhero fiction, si in limitele astea e al naibii de stylish si bine facut. Mi se pare ca Hellboy reuseste acolo unde Batman (Returns, &Robin), Daredevil, Spidey (desi mie mi-au placut adaptarile lui Raimi) si mai nou Elektra cam esueaza. Poate tocmai fiindca nu prea se ia in serios.
Aud ca Hellboy 2 e in pre-productie, si nu stiu ce sa zic...
Cit despre filme bune cu superheroes, eu abia astept Batmanul lui Christian Bale. Nolan rules!