Thread: worth a look
View Single Post
Old 27 Mar 2005, 09:43   #15
Airlight
Guru

Airlight

Send a message via Yahoo to Airlight
Originally Posted by europe_east:
Domle, daca topicu' e "Worth a look" am sa zic si eu aici ce cred eu ca e worth a look in momentu' asta: chestiunea se cheama CIRQUE DU SOLEIL. Pe viu sau film, chestia este ceva de neimaginat. Exista pe aceasta Cinemagie vreun subiect de documentare? Ca eu n-am gasit. Si cred ca ar fi ceva documentare, incluzandu-l p-asta, care ar merita sa fie discutate.

Cirque du soleil e un fenomen live, mult mai aproape ca esenta de teatru decat de film sau televiziune; e, de fapt, teatru scapat de sub control

Acum cativa ani am gasit Alegria pe un server - i was totally blown away.
Un cuvant despre René Dupéré - mosuletul e un creuzet uman care-a strans in el bucurie si durere si pasiune si intelegere si placere de a trai si etc. toata viata si acum mi le dadea inapoi cum le gasise. Numai pentru asta si merita sa respecti un om.

Pe urma au aparut la nouba, dralion, quidam, journey of man. Am vazut acum la ei pe site ca au mai multe.

De fapt din spectacolele lor, singurele care au devenit film sunt alegria si journey of man. Din ce stiu eu, journey a fost tras in imax 3d tocmai pentru a capitaliza imensul performance pe care-l are cirque du.

Si iata din nou ironia studiourilor platitoare: exact incercarea spectacolelor CDC de a-ti da cativa stropi de viata reala prin performanta lor devine, privita prin ochelarii 3d, un mega-balci bun de vazut duminica dimineata cu copiii, la taraba de atractii uimitoare si inofensive.

Dar daca sunt filme in care povestea nu conteaza, fiind doar pretext pentru audiovizualele impresionante si totusi vand de rup gura acelui balci exact din cauza asta, de ce n-ar fi si filme cu CDC, care-s apogeul spectacolului uman, care sa indemne, prin felul in care-s servite, la non-spectacol..