Constantine cel Voinic si Campania Anti-Tutun
Desi e o comparatie prea frumoasa pentru Constantine , primu lucru care mi-a venit in minte dupa ce am vazut filmul , a fost un joc destul de vechi ce se numea Grim Fandango (superb , chiar genial) . Dar sa lasam jocurile si sa vorbim despre film (chiar daca prea multe nu se pot spune despre el) . In primul rand este un proiect pur comercial , care vrea sa stoarca bani de prin toate colturile lumii , asa ca vine cu aceeasi poveste , de care m-am saturat : exista una bucata om atat de puternic incat poate sa omoare/deporteze shpe` mii de demoni care au supravietuit mii de ani ; poa` sa-l pacaleasca pe draq , desi acesta trebuia sa aiba un iq mai mare decat 0,1 si ar fi trebuit sa fie mai crud ... astfel incat sa-l ia si pe Constantine si s-o tina si pe "Izabel cea Tanara si Nebuna" ; ah da , uitasem , si este capabil sa salveze lumea (exact asta imi scapase) . Povestea , este mai putin complexa decat cea din "Punguta cu doi bani" (ma rog , "Punguta cu doi bani" are o poveste mult mai interesata decat a multor alte filme) . S-au folosit de un subiect interesant si si-au batut joc de el . Desigur , apar clisee la tot pasul (dat deja m-am obisnuit cu asta) . Si deja este fumata toata faza cu obiectele oculte si demoni de la nazisti ! Tipa brusc , sa nu ramana p-afara , isi aduce aminte ca si ea avea viziuni , ca si sorsa , poate si cativa vecini etc. ; si brusc isi da seama dea semnificatii cre pana atunci o depaseau de mult timp . Actorul ce a jucat personajul lu` Constantin , nu putea sa fie unul mai bun . A intrat exact in pielea omului ingamfat , a-tot-stiutor , poate chiar si narcisist in anumite momente , si total impasibil de ceea ce se intampla in jurul sau . Putin ii pasa lui ca a scos nu-stiu-cati demoni dintr-o fetita , daca asta nu ajuta la rezervarea locului sau in Rai . Singura parte reala din film , era cancerul lui , dar faptul ca a scapat de el , ridica povestea filmului la inatimea unui basm . Din fimul asta , nu prea ai ce sa inveti , doar ca tutunul dauneaza grav sanatatii (din 5 in 5 minute , se pomeneste in film despre asta ... iar faza cu guma , deja ne spune : "E simplu sa va lasati ! Incercati si voi ! Fumati , muriti tineri si ajungeti in iad !" ) ...