dintr-un manuscris predat unei edituri:
În Evanghelia dupã Matei, citim:
„În acest timp a venit Iisus din Galileea, la Iordan, ca sã se boteze de cãtre el. Ioan însã îl oprea, zicând: Eu am trebuinþã sã fiu botezat de Tine, ºi Tu vii la mine? ªi rãspunzând, Iisus a zis cãtre el: Lasã acum, cã aºa se cuvine nouã sã împlinim toatã dreptatea. Atunci L-a lãsat. Iar botezându-se Iisus, când ieºea din apã, îndatã cerurile s-au deschis ºi Duhul lui Dumnezeu s-a vãzut pogorându-se ca un porumbel ºi venind peste El. ªi iatã glas din ceruri zicând: <Acesta este Fiul Meu cel iubit întru Care am binevoit.>” (3, 13-17)
La ieºirea din râul Iordanului, la o micã înãlþime era un vehicul zburãtor tip elicopter cu un echipaj de astronauþi ai civilizaþiei extrasolare YHWH, colegi de-ai lui Iisus. S-au deschis cerurile, adicã ei au lansat puternice raze luminoase tip reflector sau laser, cu focalizarea pe Iisus, lansând cu o staþie de amplificare puternicã respectivele cuvinte. Porumbelul de stâncã (Columba livia) este strãmoºul porumbeilor domestici de astãzi, care trãieºte în stare sãlbaticã în jurul Mãrii Mediterane, mai ales în stâncãrii. Acest tip de porumbel era la botezul lui Iisus. El are culorile alb-albastru-indigo-violet-negru, adicã spectrul vizibil cãtre ultraviolet apropiat. Aºa este corect sã fie reprezentatã în picturi raza din scena botezului lui Iisus. Dar în biserici raza este reprezentatã în culorile roºu-portocaliu-galben, adicã spectrul vizibil cãtre infraroºu, ceea ce nu corespunde realitãþii istorice. Pictorii bisericeºti din toate timpurile au luat ca model razele Soarelui, nu raza care sa pogorât peste Iisus la botez.