@Layla
Spectaculos si înduiosätor. Totusi, se explicä prin sistemul de observatie si reflexe conditionate al câinilor - cu o precizare: sunt daltonisti, deci n-avea cum sä distingä culorile rosie si verde; probabil alt element îi declansa reflexul: pozitia luminii stinse/aprinse (sus/jos), sau pur si simplu actiunile masinilor si ale celorlalti pietoni.
Imi aminteste de un caz similar, vechi de-acum vreo treizeci de ani:
Noapte de noapte, un câine färä stäpân dormea exact în mijlocul giratoriului din Piata Victoriei.
Alta din armatä
(o sursä nesecatä!):
Credea oarecine c-a descoperit America apropo de clipurile video promotionale pentru Microelectronica pe care le-am fäcut în 1999. E, n-a descoperit-o. Patronul fabricii mi-a propus asta ca între prieteni (el avea nevoie de materiale, eu de bani), de vreme ce am fost colegi de generalä si liceu. Asa c-am filmat, montat, muzicat, predat, $1,200 încasat, computer upgradeat, Internet conectat. Da' pân-ajungem acolo, între scoli si Microelectronica, fäcuräm amândoi armata. Si-ntr-o zi, mi-a scris din unitate, cu urmätoarea întâmplare:
Ordin: compania T.R. sä care niste busteni. Unii n-au avut chef. Tämbäläu, sedintä U.T.C. de "înfierare". Amicul meu ia cuvântul si spune:
"Eu consider cä acesti tovaräsi au privit cu APREHENSIUNE cäratul bustenilor, asa cä VITUPEREZ constiinta CADUCÄ si spiritul GREGAR al acestor oameni cu sufletul EZOTERIC, care surprinsi de TAUTOLOGIE si plini de REDUNDANTÄ au recurs la PREVARICATIUNI, considerând PERNICIOS si mai ales OTIOS sä care busteni."
La care, locotenentul, nici una nici douä, încheie secventa c-un cârlig la fix:
"E foarte adevärat ce spui, dar te sfätuiesc sä-ti revizuiesti putin limbajul, pentru cä s-ar putea ca ÎN AFARÄ DE NOI DOI ceilalti tovaräsi sä nu înteleagä!"
|