@Blue
A, da, sigur! Pistoläriile alea n-au nimic – da’ NIMIC! – comun cu realitatea, cu logica, cu legile fizicii, cu tot ce vreti voi. Apropo, poate stiati: celebrul duel cu El si Alälant venind maiestuos prin mijlocul sträzii n-a existat decât în imaginatia zglobie a filmangiilor. In adeväratul Far West, socotelile se rezolvau mult mai simplu: PAC un glont în ceafä, undeva p-o alee dosnicä, si gata, ce s-o mai frecäm?
Altä Gugumänie cu Gî mare: trag bäietii-n prerie, trag pe pajiste, trag în pustiu, trag oriunde – si gloantele face piu-piu-piuuu!!! De ce? Fiindcä la post-sincron zgomote le-au tras în CIMENT, ca sä sune bine! (Evident, le-au tras cu ani în urmä; acum le ia inginerul de sunet din fonotecä!)
@Kaspar Hauser.
Dä-mi voie sä te contrazic. EXISTA câteva filme SI MAI PROASTE decât
“The Passion of Christ”. Sä tot fie sapte, opt… poate chiar nouä!
Chestia cu melanjul dintre Mad Max si Biblie e trist de adeväratä… Culmea – nu se vede… dar se SIMTE!
@Notorious:
"cred ca majoritatii celor ce critica 'the passion of the christ' le este frica sa treaca prin chinurile mantuitorului".
Auleooo, chiar asa a spus? (Mä rog, more or less accurate, vorba ta.)
Bäi nene, am mai väzut eu oameni îndrägostiti de prostie, da’ unii parcä vor s-o ia ei pe toatä!
@Longshot
Longie dragä, despre aiurelile luptelor cu spada sau sabia în film (sau teatru), s-ar putea scrie ditamai cärtoiul! Cum spuneam si sus, despre pistoalele din western, n-au nimic în comun cu realitatea. Tehnica de luptä cu spada medievalä a fost înlocuitä cu scrima proprie floretei renascentiste, aia a mai evoluat la rândul ei, si-a bägat coada si scrima sportivä cu florete bulonate usoare, iar ca sä le punä capac la toate, a apärut COREGRAFIA TAMPITA a mânuirii spadelor si säbiilor pe scenä, si pe urmä pe ecran. Ia-l pe unul care-a învätat sä se “dueleze” cu Soby Czech si dä-i în mânä o spadä medievalä adeväratä, cu masa ei realä si cu täisurile ascutite. O sä iasä o tragi-comedie de toatä frumusetea, încheiatä rapid, cu toatä lumea (inclusiv mânuitorul) la Urgentä!
...Eee, si cu asta, iacätä-mä-s ajuns la 200 de mesaje!
Sunt fericit...
Si mä simt bine,
Sensul vietii l-am descoperit,
Intâlnind... MagiaCine!
Fericirea-i un lucru märunt,
E o aripä care vibreazä,
Fericirea-i un lucru mic,
Un forumist ce posteazä!