Unlikely Messiah
|
@M0n0
Prin 1991-92, când lucram la "Expres-Magazin", mä trimiteau äia adesea la subiecte sociale, asa c-am stat de vorbä destul de mult si cu aurolaci. Ai fi uluit sä afli câte pot scoate din ei! Nu sunt nici tâmpiti, nici lipsiti de imaginatie - dimpotrivä! Dar träiesc, gândesc si simt pe cu totul alte coordonate - într-o altä lume: crudä, sälbaticä, undeva între umanitate si animalitate. Ati auzit, probabil, cä aurolacii de-atunci, crescând între timp, au început sä aibä copii - "aurolaci din nastere", efectiv, condamnati tot la viata în canale.
Trei exemple socante:
1) Unul dintre aurolacii cu care conversam avea un vis: sä ajungä regisor de film.
2) Altul avea penisul mutilat; într-o noapte, dormea într-un compartiment de tren; l-a trezit din somn o durere cumplitä: un mos tocmai MUSCA DIN EL.
3) Gara de nord. In jurul meu, vreo sase aurolaci, "la interviu". Doi dintre ei se iau de la nu-s ce, si se-ncinge o bätaie de-a dreptul atroce. Efectiv, încercau sä-si zdrobeascä unul altuia craniul de ciment. Vreau sä intervin, unul mä opreste: "Läsati-i, nenea, e treaba lor."
In fine, se terminä circul, cu câteva cucuie si sânge. Scot o napolitanä si i-o dau celui mai näpästuit. Ala îsi cheamä tortionarul, rupe-n douä napolitana, îi dä jumate, si-ncep sä molfäie amândoi ghemuiti cot la cot, la picioarele noastre.
@Longshot
INCREDIBILA faza, într-adevär! Este PERFECTA ca exemplu, poate intra oricând într-un film, chiar nemodificatä. In acelasi timp, închipuiti-vä ce minuni se pot scoate din ea, cu putinä imaginatie!
@Gandaalf
Cum bine ai observat, "viata bisericoasä" (cä nici mäcar "religioasä" nu-i pot spune - de "credintä", ce sä mai vorbim!) e o sursä inepuizabilä de pilde din-astea. Firesc: între "credintä", "religie", "bisericä" si diversele conformisme sau nonconformisme laice sunt niste distante care predispun din start la asemenea discrepante si tensiuni.
Tocmeala babelor ca sä treacä pe sub masä de 'j-de-mii de ori e delicioasä, iar finalul cu baba furând flori chiar de pe Sfânta Cruce, în Vinerea Mare, e pur si simplu HIDOASA. Mi se face räu numai când mä gândesc. Ce diformitäti, ce monstruozitäti sufletesti pot sä ascundä asemenea fiinte?
Un exemplu oarecare:
Niste pusti cam pämpäläi se distrau în spatele unui bloc, dând cu bete într-o chiuvetä ruginitä. O tovaräsä de la balcon ia atitudine:
"DOAMNE MAICA DOMNULUI, mäi copii mäi, ce MAMA DRACULUI v-a apucat?"
Adicä... scurt pe doi! Ce sä ne mai încurcäm?
Sigur, personajele al cäror ideal în viatä e sä stea-n fereasträ si sä räcneascä la plozii de jos formeazä un subiect în sine. Am una-n blocul din spate, e muzica mea zilnicä, de cum se crapä de ziuä si pânä muuuult dupä ce se-ntunecä. Pustimea s-a dus la vizionat televizor, leagänele le-a ocupat teenagerimea cu pilealä, iar räcnetele ei continuä sä se-audä de-undeva din neantul etajului sapte-n fapt de noapte.
|