View Single Post
Old 16 Mar 2005, 01:56   #20
europe_east
Guru

europe_east

Pe mine microbul m-a prins rau mai tarziu... Cred ca filmele fratilor Coen m-au lovit undeva rau de tot in moalele capului. Raising Arizona, Johnny Goodman cred ca au fost elemente importante... Si Bergman, acum vreo cativa ani, Fanny and Alexander vazut pe ecran mare, am plecat de la film in stare de soc. Si Kurosawa si la mine. Cu Ran si Yojimbo. A, si Padurea de mesteceni a lui Wajda a fost mult timp film preferat. Ok, si Kusturica a fost un soc cu Arizona Dream.

Din copilarie stiu ca m-au impresionat mult si pe mine filmele de pe vremea lu' Ceasca, mai ales alea la care le schimbau numele... Tin minte unul cu Bette Davis, 'Jezebel', in care nu intelegeam pe atunci care era problema cu rochia rosie la bal... Si filmele cu Norman erau deliciul absolut...

EDIT: klein, acum am vazut ce ai scris:
Originally Posted by klein:
Am vazut odata un film din care nu am priceput o iota, al carui titlul l-am uitat instanteneu, dar care m-a obsedat din pricina unei scene: un barbat o obliga pe iubita lui sa poarte o rochie rosie la un bal in care toata lumea avea rochii albe. Pe vremea aia aveam un tv alb negru, dar cata puterea avea rosul acela!! Aveam vreo 11 ani si au trebuit sa mai treca inca pe atat ca sa aflu ce film a fost si s-o revad pe Bette Davis in filmul lui Wyler.

Faina coincidenta!!! Numai ca era invers, fata vrea rosu, intr-un acces de rebeliune, si din cauza asta el o lasa... Bette e magnifica!!!
europe_east is offline   Reply With Quote sendpm.gif