Originally Posted by notorious:
in principiu, as dori sa stiu ce anume i-a facut pe cinefilii de pe cinemagia sa se indragosteasca de film... cam de cand a inceput, cam cum au evoluat gusturile / preferintele ?... destainuirea unor constiinte cinefile, poate, intr-un cuvant... 
|
Nu-mi amintesc cand s-a nascut inclinatia mea inspre cinema... Nu-mi amintesc nici care au fost zecile de filme pe care le-am vazut cand eram mic si care, pe masura ce am "imbatranit", m-au inclinat inspre aceasta arta. Tin minte doar "Jurassic Park", care a avut ditamai efectul asupra mea la 7 ani si "2001", care, nu in urma cu mult timp, mi-a schimbat total perceptiile asupra filmului.
Chiar daca mi se pare usor inutil, mai pun si o lista de (

)nume+filme, in ordine biografica: Chaplin ("City Lights" - inca din copilarie, "Modern Times", "Dictatorul"), Kubrick ("Portocala mecanica", "Lolita", "The Shining"), Antonioni ("Zabriskie Point", "Blowup", "Aventura"), Fellini ("La Strada", "8 1/2", "I Vitelloni" - chiar daca acum nu-mi mai place asa de mult), Hitchcock ("North By Northwest", "Vertigo", "Psycho", "Pasarile", "Spellbound"), "Rebel fara cauza", Scorsese ("The Age of Innocence", "Taxi Driver"), "Cabinetul dr. Caligari"... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
Si desenele animate Disney... evident...