Am vazut si eu acest film. Ce sa zic, daca n-ar fi muzica si imaginea, felul cum e filmat mai bine zis, filmul ar fi a shear piece of crap, precum multe alte filme care incearca sa arunce mult abur in ochi legandu-se de matematica. First of all, ceea ce apare in filmul asta nu este matematica, ci doar elmente rudimentare de numerologie, si numerologia asta e prezentata asa cum numai schizofrenicii stiu sa o faca: cautand numere peste tot, in bursa, in kabale, in numere cunoscute. Sirul lui Fibonacci, numarul de aur, Pi. Sa fim seriosi, nimeni nu face cercetare stand in fata unui calculator si uitandu-se la niste numere, poate-poate apare un pattern. In fine, sa nu ne legam de realismul filmului.
Serghei, ideea cu Trecut+Prezent=Viitor in comparatie cu Sirul lui Fibonacci mi se pare rau de tot trasa de par. Simplist, at best. Come on, guys, pentru a intelege lumea nu e nevoie de o ecuatie. Raman la parerea ca matematica si arta sunt domenii fundamental diferite. (Nimic mai penibil decat a analiza poezii folosind matematica, asa cum am vazut undeva!) Se aseamana poate prin procesul de 'creatie', dar atat si nimic mai mult. Ideea asta din film cu a intelege lumea prin matematica mi se pare naiva si poate seducatoare pentru cineva pentru care sirul lui Fibonacci e o chestie super-profunda.
Una peste alta, revenind la film: e oarecum interesanta ideea ca bursa, religia si lumea in general ar fi legate intre ele printr-un cod secret. Asta e singura chestie care face filmul sa nu fie plictisitor. Dar totusi filmul asta mi se pare mediocru. Cel mai bun lucru in el este muzica, mai ales melodia de generic, de inceput si sfarsit.
PS: n-am inteles de ce a trebuit sa fie aruncate si drogurile in ecuatia asta?
|