Thread: Asia extrema
View Single Post
Old 11 Mar 2005, 12:33   #78
Nightwane
SadoMasoChrist

Nightwane

Originally Posted by Ambra Blu:
Ma rog, mi-a fost lene sa mai scriu. Cel mai des invocat film al lui Miike in eseu a fost Dead or Alive. Dezmembrarile - clisma pe care o suporta fata, politistul care isi rupe mina si, in finalul apocaliptic, globul de energie cu care yakuza-ul distruge pamintul - sint considerate drept simptome pentru dezagregarile sociale si etnice din Japonia. E chiar o scena cu doi indivizi anchetati de politie care se angajeaza intr-un discurs legat de originea lor mixta - chinezo-japoneza si de lipsa unei nise in care sa se integreze dpdv social. Metisajul asta etnic apare si in cazul yakuza-ului, japonez intors din China. Intr-o Japonie preocupata de pastrarea identitatii nationale, Miike e destul de cosmopolit. Poate ca Japonia e una dintre tarile care, istoric vorbind, e cea mai in masura sa reflecte teoriile receptionarii si convietuirii cu 'Celalalt', 'strainul', whatever you call it.

PS: Voiam sa o zic de mult, doar acum mi-am gasit curajul si forta necesara - imi place rankul tau, SadoMasoChrist.

Un link, ceva pt eseul asta? I really want to read it.

PS: Curaj curaj ca nu inghit I just spit