Originally Posted by BeNnY:
Regizorul fiind Sam Mendes care are un palmares considerabil te-ai astepta la ceva la nivelul American Beauty.
|
mendes, din cate stiu eu, inainte de 'road to perdition', nu facuse decat UN SINGUR film. laureat al oscarului, ce-i drept, dar, inainte ca toata critica sa cada-n fund si sa-l califice drept 'geniul-protejat-de-spielberg', ar fi trebuit sa-i mai dea putin timp sa se coaca.
'road to perdition' nu este in nici un caz un film prost, este pur & simplu dezamagitor. adevarul e ca nici eu nu (mai) aveam chef sa vad alt film cu gangsteri, mitraliere, ploaie s.a.m.d. ('miller's crossing' :love: si 'nasul' mi-au fost de ajuns, restul pastiselor sunt jetabile.)
filmul e liniar si previzibil (SI tezist, mai adaug / confirm, intrucat totul se incolaceste, ca o vita-de-vie, in jurul moralei ca, pana la urma, cu toti ne platim blablabla pacatele), iar kitsch-ul cu care termina (hanks care face puschi-puschi si ii secera pe newman & co. , pe ploaie, trasnete si tot tacamul) e fatal. foarte bine jucat in schimb, si aici nu sunt de acord cu benny si altii:
-hanks excelent ca de obicei
-copilul numai-bun, desi chinuit un pic de regizor ( se vede) si de machiaj (lacrimi, fata crispata etc)
-newman pasabil - oricum niciodata nu l-am luat in serios pe acest dandy, iertate-mi fie vorbele de duh
-law trasnet (el si personajul sau sunt tot ce ne ascunde in incarcator mendes si scenaristul - stupoare! - david self, al megaesecului 'the haunting')
and that's all folks !