Unlikely Messiah
|
POSIBILE SOLUTII
Sincer, nici nu prea stiu ce sä propun. Categoric, nu ar fi cazul ca omul nostru sä fie bannat - pe de o parte, nici n-ar fi posibil, ar reveni mereu, de la alte servere, cu câte un caracter al numelui modificat, ca sä se poatä reînscrie; iar pe de altä parte, stim cu totii cä, atunci când e calm, contributiile lui în materie de informatie cinematograficä sunt inestimabile. Un motiv serios ca sä rämânä printre noi. (Personal, m-am simtit foarte bine când pärerile ni s-au întâlnit, cu privire la "Blowup" sau "Muntii albastri", i-am fost recunoscätor când mi i-a mentionat pe Paradjanov si Iosseliani, si nu m-am supärat când mi-a taxat greseala "Rosseliani").
Dar în acelasi timp, mä întreb dacä e cazul sä-i läsäm forumului CineMagia si acest rol terapeutic cam insalubru, de refugiu sau teren de joacä degeneratä si defulare a frusträrilor. Asa cä, singura solutie care-mi vine acum în minte e urmätoarea:
Sä ne märginim cu totii dialogurile cu el strict la subiecte de specialitate. Sä ne abtinem de la declansarea oricärui conflict, iar când ne atacä, sä nu räspundem la provocäri. Sä ignoräm orice potential început al unui nou scandal.
În special noi, cei care am cäzut în greseala de a ajunge la ostilitäti deschise cu el, trebuie sä facem eforturi speciale de a ne stäpâni. Acum stim cu cine avem de-a face, stim cä bietul om nu e räu intentionat, ci are doar niste mari probleme, asa cä nu ne va fi greu sä-l menajäm.
În aceste conditii, mesajele ofensive, sau cu riscul de a duce la asemenea involutii, vor fi mai putine, iar moderatorilor le va fi usor sä le steargä (pentru cä, evident, va fi nevoie de interventia lor în acest sens, dar nu le putem pretinde sä-si consume tot timpul cu asa ceva).
În sfârsit, fatä de acest topic în sine, îmi îngädui urmätoarea propunere: poate ar fi bine sä rämânä deschis încä o zi, douä, trei, pânä când oricine care are câte ceva de spus, sä spunä (altfel, riscäm sä ajungem iar la situatia penibilä a deschiderii de noi topicuri, ca atunci când cu "Incredibil & incalificabil", etc.). Si, în fond, aici s-au spus destule lucruri cu miez - am citit cu mult interes numeroasele mesaje ale tuturor forumistilor prezenti. În sfârsit, când topicul va adormi, va putea fi încuiat - dar läsat totusi vizibil, datoritä concluziilor pe care le contine. Cu acel prilej, Emanuel sau Ambra l-ar putea peria, pästrând doar mesajele relevante. Iar pe viitor, dacä vreun nou user se aratä nedumerit de unele lucruri sau, din naivitate, initiazä iar un conflict, va putea fi oprit în mod civilizat, fiind totodatä trimis aici, ca sä se lämureascä.
Iertati-mä cä iar am scris atât de mult, iertati-mä dacä mi-am permis sä-mi depäsesc atributiile, iertati-mä dacä am fost crud pe alocuri, sau nepermis de "zglobiu" în alte locuri - dar, în ultimä instantä, sunt derutat, tulburat si trist. Am încercat, prin aceste rânduri, sä-mi aduc contributia ca sä întelegem cu totii, mai bine, situatia în care ne afläm.
|