Unlikely Messiah
|
Doamne, sunt atât de multe de spus, cä nici nu stiu cum sä le rezum si sä le comprim, ca sä nu vä astenizez iar cu monoloagele mele logoreice.
Voi încerca doar sä punctez:
De acord: ALS e într-adevär o enciclopedie ambulantä în materie de cinema. Recunosc cä informatiile pe care le publicä el aici mä uluiesc, si-mi sunt si mie extrem de utile.
Am si precizat, la sfârsitul unui mesaj din topicul "Film rusesc? Film sovietic?" (unde ALS si-a adus o contributie valoroasä), cä nu încurc niciodatä borcanele - în spetä, valoarea profesionalä a cuiva, si träsäturile sale personale de caracter.
De acord si cä viata sexualä a cuiva trebuie sä rämânä privatä. Personal, n-am nimic împotriva homosexualilor, exhibitionistilor, masturbatorilor si în legäturä cu toate devierile, perversiunile si fetisismele în general. Atâta vreme cât ele se practicä în intimitate, si färä a abuza fatä de nimeni, ce ne doare pe noi?
I-am si spus lui Nume, pe privat, cä am o retinere fatä de folosirea publicä a fotografiilor asa-zis "compromitätoare" ale lui ALS. Si totusi... Din päcate, existä destule motive care sä justifice mäcar partial acest demers (care în sine e murdar, într-adevär).
Problema este cä i-am întins mâna lui ALS de destule ori, în mesaje publice sau private - si sunt convins cä au mai fäcut-o si altii. În toate "armistitiile" dintre conflictele trecute, am lansat semnale de pace, invitându-l la o îngropare definitivä a securii räzboiului. Într-un mesaj privat i-am spus, chiar, cä îmi doresc sincer sä reiasä cä am gresit judecându-l, iar atunci nu voi întârzia sä-mi fac mea culpa public, pe forum.
Care a fost reactia lui? Fie ignorare imediatä, fie chiar räspunsuri dispretuitoare si arogante fatä de toate aceste oferte conciliatoare.
Si, în plus, de fiecare datä a reluat, mai devreme sau mai târziu, atacurile, în acelasi stil pueril-insalubru.
În sfârsit, un ultim argument: agresivitatea istericä, violenta de limbaj si atitudine, si în special megalomania auto-adulatoare din mesajele lui publice si private cätre Nume. Färä sä dau citate (ar fi atât indiscret, cât si cicälitor), atitudinea lui se poate rezuma perfect în câteva cuvinte: "eu sunt cel mai elevat, cel mai inteligent, cel mai cult, cel mai albastru la sânge, cel mai norocos, cel mai bogat, cel mai macho, cel-mai-cel-mai-cel-mai... pe când tu esti - din nou cel-mai-cel-mai: zero, neam prost, cadavru viu, täränoi, etc., etc.; scuip pe tine, pe familia ta, pe viata ta, pe mormântul täu, îti doresc moartea, am sä te distrug cu pläcere, sunt cel care te va face KO, ALS rulz întotdeauna, sunt invulnerabil, si asa mai departe..." (pomelnicul e într-adevär înfiorätor, prin dimensiunile lui pervers-maniacale, atât ca întindere cât si ca "profunzime").
Ei bine, într-o asemenea situatie, nu pot sä nu înteleg riposta lui Nume, în momentul când cineva (fie si anonim) i-a oferit mijloacele s-o facä.
Un ultim exemplu. I-am povestit toatä täräsenia lui fiu-meu, care e un om extrem de drept si conciliant. La început, s-a revoltat: "Läsati, mä, omul în pace. E viata lui, ce-aveti cu el?" etc. Pe urmä, i-am arätat cel mai recent PM al lui ALS pentru Nume. L-a citit, s-a fäcut verde la fatä si a iesit din camerä dezgustat, aruncând peste umär: "Ducä-se-n p***a mä-sii, publicati pozele!"
Ce pot sä-i fac? A CÄUTAT-O CU LUMÂNAREA!
|