Alex,
Intai si-ntai, tonul tau alarmat e inutil: relaxeaza-te.
Eu as fi zambit.
Romanii sunt oameni foarte inteligenti, dar carora le lipseste aproape complet structura morala. Asta ii face foarte periculosi ca adversari.
Problema e ca nu sunt atat de inteligenti incat sa nu-si faca rau unii altuia; in ciuda unui nationalism agresiv (sau poate tocmai de aceea), ei nu sunt in stare sa cultive sau sa conserve o comunitate.
Ceea ce se intampla in mare in toate aglomerarile de emigranti din lume e replicat la scara si aici, in comunitatea virtuala cinemagia.ro.
Si singurul lucru care sudeaza romani pe banda rulanta e ura.
Nu, metoda la care ne spui ca ai fost supus nu e deloc eleganta. Nici macar normala nu e. Dar este acelasi gen de metoda care a obtinut, de pilda, bugete largi de film in Romania de nu-mai-stim-cati zeci de ani incoace.
"Asa se face."
Does that ring a bell?
Ma tem ca ne confruntam cu efectele urate ale unor cauze care n-au interesat pe nimeni. Sigur, suparat cum esti acum ai sa-mi spui ca asta nu are legatura cu tine. Sau si cu tine.
Ba are.
Aproximatia morala si recursul la vrajeala sunt atat de cultivate in ro incat in ultimii ani au devenit o norma. Iar campionii lor sunt exemple pentru aspirantii la titlu.
Nu esti un model de comportament. E bine c-o spui, pentru ca epigonii tai n-au inteles si incearca sa te copie intocmai. Stiu cativa care-o fac chiar cu convingere.
I hate to break it to ya, dar si murdariile raman.
Si asa cum Stone i-a confundat lui Alexander viata cu opera, tot asa si Nume

ii amesteca lui Alex Leo tribulatiile artistice cu exercitiul critic.
In fapt, nu s-a intamplat mare lucru. In lumina shushelor noastre zilnice, totul pare un duel cu pistoale de apa. El te 'da in fapt' ca esti 'minor', tu 'il dai in gat' ca incearca.
Dar permiteti-mi sa aprind hmi-ul. De fapt harjoana asta urata e o obisnuinta prea veche si prea buna a noastra, a multora dintre noi. Nu te poti supara pe cineva ca face ceea ce stie el mai bine de ani de zile - unii chiar nu vor intelege ce ai cu ei.
E ca atunci cand te amesteci in rahat si nu curge apa.
Insa daca de azi, macar de azi, incercam sa schimbam asta, peste mai multi ani de zile niste forumuri virtuale vor fi mai curate, mai civilizate,
mai publice.
Pentru ca, mark my words gentlemen, avem exact anvergura faptelor noastre.