Thread: Cesar
View Single Post
Old 28 Feb 2005, 17:24   #5
klein
Guru

klein

nici eu nu am vazut toate filmele de la Cesar, de fapt nu am vazut decat 3.
Cat despre filmul "Un long...", mi s-a parut destul de flagranta incercarea lui Jeunet de a aplica aceeasi reteta care i-a adus succesul pentru Amelie. Daca in Amelie regia, scenariul, imaginea, muzica au jucat in favoarea lui, i-au asigurat originalitate, cu cel din urma film parca toate s-au ofilit. Oricum, reconstituirea razboiului mi s-a parut destul de reusita, dar n-a fost suficient ca sa castige un Oscar. A luat in schimb Cesarul pentru decoruri dar si pentru interpretarea lui Gaspard Ulliel care e super! :love:
In privinta coristilor, n-am priceput de unde atata succes. E un film fad, fara personalitate, simplist.

Filmele straine au fost impartite in doua categorii, filme din UE si filme straine. Interesanta evolutie. Pentru filmele din UE, francezii au optat pentru Kusturica (o mai veche iubire a lor si un mare perdant anul asta pe la festivaluri) si K Loach (just a kiss). Cred ca optiunea lor pentru englez are pe undeva ratiuni diplomatice, tinand cont de problemele minoritatilor in Franta. (apropos de minoritati, filmul castigator, L'Esquive, e in tema). Totusi, iubirea lor ramane Kusturica.
Pentru film strain, onoarea i-a revenit Sofiei Coppola. cam intarziat premiu. Si daca anul trecut, s-au si grabit sa-l premieze pe Moor pentru "Bowling ...", anul asta l-au lasat balta pe american, ca alegerile in SUA tot nu mai pot fi schimbate si n-avea nici un rost sa il reinvie. s-a dus timpul lui Moor. m-as indoi ca ar mai reveni.
klein is offline   Reply With Quote sendpm.gif