Thread: The Aviator
View Single Post
Old 27 Feb 2005, 18:19   #29
notorious
NBK

notorious

l-am prins si eu la 'scala'. adevarul este ca ma asteptam sa-l pasez si eu: auzisem ca scorsese urmareste numai perioada de glorie a lui hughes (si, dupa ce am vazut 'ray', tot ceva de genul asta, am zis ca o sa-l rastingesc pe scorsese, di caprio si tot restul echipei de 'aviatori parasutisti'), cand, de fapt, ce a urmat DUPA e de urmarit (problema cu testamentul, izolarea intr-un hotel din las vegas - partial reprodusa in film - urmata de cumpararea rspectivului hotel la insistentele personalului de a-l da afara pe cineast).

nu era nevoie - scorsese reproduce portretul lui hughes cat se poate de 'exact': genial, perfectionist, tiran, afemeiat, sarit de pe fix. iar 'caderea in nebunie' e jucata de di caprio cu mare dezinvoltura. scena zborului avioanelor, pt 'hell's angels', pe muzica de bach, este incredibil filmata si montata perfect (taieturile survin la mai putin de 5 secunde unele de altele) - demonstreaza perfect forta de convingere a lui marty.

nu stiu daca o sa castige scorsese la oscaruri - ideea este sa il castige pe merit, nu pt ca i-l datoreaza academia ! iar daca nu l-a meritat pt 'taxi' sau 'goodfellas'...