Thread: Closer
View Single Post
Old 27 Feb 2005, 01:13   #6
Leonard
alter-ego

Leonard

Send a message via Yahoo to Leonard
delicios, genul meu de film. totuºi, nu este un film romantic, aºa cum ma asteptam, ci mai mult comedie. Dialogurile sunt excelente. Tema ºi subiectul se aseamãnã oarecum cu cele din filmele lui Woody Allen (în special Husbands and Wives sau A midsummer night's Sex Comedy) ºi nu o spun ca pe un lucru negativ. În orice caz, este un comic aparte, în stil personal Mike Nichols.
cît despre actori, cel mai tare mi s-a pãrut Clive Owen, apoi Julia Roberts (cel mai bun rol în care am vãzut-o, la concurenþã cu cel din Everyone Says I love you... ºi cînd mã gîndesc cît de enervantã poate fi în alte roluri). Natalie Portman joacã foarte bine. Am fost frustrat, totuºi, cã nu m-a excitat absolut deloc scena din club (care, apropo, aminteºte de Exotica lui Egoyan: 'poþi sã priveºti dar nu poþi sã atingi'), asta fiindcã pare încã o fetiþã de 12-15 ani. Jude Law ºi el pare un copil. Foarte sadicã secvenþa în care este umilit de Clive Owen în cabinet cînd îl cheamã din uºã ºi-i spune 'te-am minþit, am cãlãrit-o', un fel de reversul monedei la farsa pe care i-o fãcuse pe chat cu ceva timp înainte.
interesant cã la Oscar, Natalie ºi Owen au nominalizãri la roluri secundare, deºi mi se pare cã toþi 4 în acest film joacã roluri principale.

7,5/10