Sergiu Nicolaescu - o curva politica?
de la "pistruiatule, esti un adevarat capitalist... in orice caz singurul capitalist simpatic pe care il cunosc" si "pirvule, inainte de a te cunoaste eram un apolitic... [..] ce doresc comunistii tarii asteia doresc si eu" pina la filmul "oglinda" din 1993 este un drum extrem de lung. Asta pentru ca, recent , intr-un interviu, Sergiu sa declare ca TOATE filmele sale au fost "impotriva regimului" sau chiar manifeste anticomuniste. Lasind la oparte faptul ca megaproductiile lui sint copii ieftine ale "filmelor cu gangsteri" sau ale unor filme americane celebre acest om nu realizeaza sodoma josnica a vietii lui iar in spatele sensibilitatii si a batranetii inofensive pe care tot incearca sa o arate in stinga si-n dreapta nu se ascunde altceva decit un om fara caracter, o "curva politica" (nostalgica, ce-i drept), un comunist veritabil. Iar acum, senin ca intotdeauna, da tot soiul de declaratii si interviuri despre tumultul vietii sale fara pic de modestie sau bun simt si uitind complet ca la 74 de ani inca traieste in "epoca de aur" avind tupeul sa afirme ca un film ca "orient express" este un act de curaj si, mai mult, sa si priveasca de sus publicul scirbit de aceasta noua "megaproductie". Si eu am crescut cu filmele lui Nenea Sergiu.... si mi-au placut... insa, iesind din lumea creata de" diapozitivele cu voce deasupra"... nu gasesc nimic... uitindu-ne la filmele lui ne gindim cu totii uneori ca am fi putut realiza anumite scene mult mai artistic decit dinsul, un simplu inginer...
|