View Single Post
Old 22 Feb 2005, 17:48   #53
BeNnY
Guru

BeNnY

...The Village

Sa incepem cu ce vedem: in primul rand vedem o imagine foarte buna. Nu stiu cine e tipul responsabil cu imaginea, dar damn, did he do a good job or what? Imaginea contribuie extrem de mult pe parcursul filmului la feeling-ul filmului. Mi-a placut cum au fost 'dozate' socurile. Primul fiind iepurele, al doilea cum vede tipul din turn in jos, apoi cum tine mana intinsa Bryce Dallas Howard cand il astepta pe Lucius si vedem o creatura in spate.

Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix, Adrien Brody si William Hurt joaca excelent. Rolul de retardat i se potriveste lui Adrien Brody... la propriu si la figurat. Mi-a placut cel mai mult cum a jucat William Hurt, mai ales la faza cand le explica 'elders'-ilor de ce a lasat-o sa plece. Bryce ~ a fost prea laudata ca s-o mai laud si eu, dar da, mi-a placut. Citandu-l pe MinRep "Actorii au fost in elementul lor" ...mai ales Adrien Brody. :shock:

Scenariul. Am vazut foarte multi plangandu-se ca twist-ul a fost slab. Oameni buni, twisturile nu sunt doar ca cele din The 6th Sense in care e un soc imens care te lasa "OMFG (*$^@&%$#^@%", ala e un tip de twist. Aici deznodamantul incepe chiar pe la 3/4 din film, sunt un pic mai mixed up dar asta nu-i da un minus filmului, mie chiar mi-a placut. Totusi cred ca daca incepea sa dezvaluie care e de fapt chestia un pic mai tarziu era ceva mai bine. Scenariul e bine pus la punct, la prima vedere poate parea plin de plot hole-uri dar la o 'examinare' mai atenta se pot observa niste subtilitati care explica multe, de genul scenei in care descopera ca Noah, retardatul, is missing, se vad pe podea pe-acolo niste pene. Scena cu cutitul... GENIALA!

Interpretari. M-am amuzat si, in acelasi timp, intristat citind topicul de la Acum pe ecrane cum unii gaseau tot felul de interpretari ale filmului pentru a incerca sa-si explice cumva de ce mintile lor inguste nu pricep ce tocmai s-a intamplat. Altii au stiut sa-si argumenteze parerea (printre ei se afla notorious).

Modul in care vezi filmul depinde foarte mult de gusturile personale. Daca esti pe aceeasi lungime de unda atunci totul pare clar si ok si frumos, casute verzi si turnuri mari. Dar daca nu, te intrebi din 5 in 5 minute "What the fuck?..." si normal ca ti se pare ca e ceva in neregula cu filmul, dar nu cu tine.

9/10, peste restul.
BeNnY is offline   Reply With Quote sendpm.gif