Originally Posted by Ambra Blu:
Da, dar atunci ii atribui ochiului o noua calitate: receptacol sau spatiu de inmagazinare, si ar insemna ca imaginile transferate sa colmateze, sa se conglomereze acolo, in el.
|
Da-l dracu de RECEPTACOL ca nu e acelasi lucru cu RECEPTORul (receptacolul e un fel de organ genital floral; ti-am mai spus candva dar ai uitat). Ca s-o lamurim: okiul contine senzori, adica receptori ce transmit impulsul vizual intr-o arie corticala specializata.
Quote:
Dar ochiul transimte impulsurile mai departe la creier, tu stii mai bine, si acolo cred eu ca se dezvolta spatiul asta. Ochiul nu e decit spatiul de inferenta, un no man's land in zonele respectivului proces. Desi retina formeaza imaginea si o proiecteaza in creier, nu cred ca, jucind rolul proiectionistului orb, are abilitatile tactile ale orbilor in general.
|
Puterea obisnuintei face minuni.
Quote:
Imaginea in miscare este prin definitie prea tranzitorie pentru a putea fi 'pipaita' de ochi, singura interventie care poate opera oprirea flow-ului fiind un lucru mecanic, i.e. apesi telecomanda. Cred ca tocmai creierul e spatiul unde are loc inlocatarea (?) evenimentelor.
|
Tot ce se intampla in jurul nostru sunt imagini in miscare. Nu doar filmele. Tu gandesti tema asta prea ingineresc, absorbit de relatii electrotehnice.