View Single Post
Old 11 Feb 2005, 03:34   #18
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Si pentru ca tot a cerut-o cu gurita lui, continuu sa raspund. Mai e ceva de adaugat.
Abia acum am observat si citit topicul "To Whom It May Concern".
Credeam ca pâna si uimirea mea poate avea o limita, dar m-am inselat.
Individul e complet bolnav de sine insusi.
Acel topic nu numai confirma cele ce le-am scris mai sus, dar le si intareste si imbogateste.
Pur si simplu ma apuca deprimarea cand citesc asemenea cearsafuri autoadulatorii, asemenea productii ale unui creier profund marcat... I s-au spulberat (daca le-a avut vreodata), cele mai elementare notiuni de decenta, de bun-simt, de ce anume "se face" si ce "nu se face". Nu e numai megaloman, dar si exhibitionist, si complet amoral. Se lauda cu lucruri de-a dreptul jenante, exact ca Plesitä cu torturarea lui Paul Goma. In treacät fie zis, ma îndoiesc profund ca tot acel "paradis" al huzurului (oricum, dubios la nivel moral) e adevärat. Prea ne scoate ochii cu el. Un om atât de "ajuns", mäcar e mai relaxat, mai detasat - pe când ästa, e clar cä se chinuieste, säracul... Turbeazä, când vede cä un "numeni", vorba lui (scremutä) si un "pitbull - bocitoare fara simbrie" (halal figura de stil), reusesc sa-l puna la punct.
S-ar putea ca o buna parte din ele sa fie elucubratiile unui mitoman - pâna una-alta, MINCINOS este... Incercand sa ne atace, inventeaza, schimba cronologia faptelor, denatureaza grosolan continutul mesajului meu privat pentru el (n-am spus nicaieri ca Nume a avut o copilarie "grea" si "cu lipsuri" - dimpotriva: ca, slava Domnului, nu e de compatimit). Sau, ma rog, poate nu "minte"... Poate fabuleaza inconstient, in perpetua lui abureala...
Apropo, am auzit azi de la o studenta la UNATC ca pe-acolo are o reputatie de papagal legendar... Nu stiu daca e adevarat, dar oricum nu ma mira.
Ce dracu' sa mai zic...? Pana si rezervele mele de calm sunt pe sfarsite...
Deocamdata, am ajuns in faza in care mi-e mila de el... CRED ca nu e vinovat, iar de oamenii cu probleme mintale e nedrept sa razi. Ce-o urma dupa asta, nu stiu.

@europe_east
Nu-ti face griji. Postul tau de mai sus e plin de bun-simt. Ai dreptul la opiniile tale, si ti le sustii convingator.
De altfel, n-am negat niciodata cä cel pe care-l admiri spune lucruri valabile despre cinema. I-am si dat dreptate la "Blowup". Personal, ma indoiesc ca sunt produsele propriei lui gandiri - mai ales când le compar cu cronicile lui din presä, de o superficialitate absconsä: vorbe goale, stil de subretä trendy, demers analitic cvasi-nul (cum comenta azi aceeasi studentä la UNATC: "Dacä voi ajunge vreodatä critic de cinema, voi încerca sa SPUN CEVA despre filmul äla, fie si-n câteva ränduri, nu sä desfiintez munca unor oameni doar prin niste încercäri de bancuri räsuflate"); asta ar explica oarece lucruri - cä, de, despre filmele noi altii încä n-au apucat sä scrie mult, ca s-avem de unde ne inspira! Dar ce conteaza, cand voi, tinerii, aveti de castigat?
Pitbull is offline   sendpm.gif