View Single Post
Old 09 Feb 2005, 15:15   #34
ogto
Gandhi's Big Gun

ogto

Originally Posted by notorious:
@ogto

ca tot veni vb mai devreme de elemente distinctive ale filmelor 'shyamaliene'. mai bine citeste pe imdb:

-obiecte reflectate pe suprafete lucioase
-aparitia sa intr-un rol marunt
-apa ca element ce provoaca teama
-baiat supradotat intelectual

s.a., vezi tu

Toate chestiile astea care le-am zis nu le-am copiat de pe imdb. Mi-au fost explicate pe larg de un adevarat cinefil (he knows...) :happy:

Aparitia s-a intr-u rol marunt este inspirata din Hitchcock, care e unul din regizorii sai preferati.
Iar nu numai apa provoaca teama, filmele sale sunt pline de teama, frica. Este un element principal in toate filmele sale.

Mai adaug ca filmele lui N.Shy. au twist-uri specifice regizorului. Twistul din Village nu a fost exceptional, dar nici rau, nu strica filmul, dar se putea mai bine. Se spune ca Signs nu a avut un nici un twist, dar cred ca aparitia extraterestrilor este twistul. Cand vezi filmul, nu crezi nici o secunda ca o sa apara, iar cand apar reactia este "holy shit, they're really there", dar am mai auzit o teorie care spune ca lipsa twistului este chiar twist-ul insine. Accept teoria asta, dar mi se pare cam exagerata, adica, de ce sa introduci elemente atat de subtile in film incat aproape nimeni n-o sa le vada?