Originally Posted by herbert:
valeu, ce-ati facut din Blow-up?!
Blow-up e in Top 5 all time pt mine.
rusine sa va fie!
se mai rusineaza cineva - dovedit prost - pe acest forum? 
|
Absolut de acord.
Incä o datä, îmi prezint scuzele cä nu m-am stäpânit si am intrat în dialog cu "maculatorul". Acum se vede cât de inutil a fost. N-a priceput nimic. Aceeasi arogantä cu fumuri, aceeasi obsesie de a bäga zâzanie, a face scandal cu orice pret si a contrazice, chiar si färä argumente solide. Pentru un moment, mai sus, am crezut cä totusi putem discuta, si m-am bucurat. Mi-am spus: "Uite, domnule, cä se poate... Sper sä ajungem la un limbaj comun!" I-am si dat dreptate (laconic, pentru cä încä eram cam amärât, dar sincer si respectuos, totusi). Si când colo, ce-a urmat? O nouä demonstratie de megalomanie ofensivä si ofensatoare, o nouä pildä de dispret suveran si de impunere a propriilor asa-zise "valori intelectuale si morale" - o, si cât de subrede! - "sustinute" (chipurile) cu tembelisme crase si referiri schiloade la "egalitarismul comunist" si alte ineptii... Urât caracter, hâd la chip si cu miros pestilential... Si ce päcat cä o serie de tineri de bunäcredintä, amägiti de cunostintele lui (incontestabile), s-au läsat amägiti! Ce folos cä ai 45 de ani, la ce bun o excelentä memorie filmograficä si biofilmograficä (chiar si neînsotitä de o inteligentä sclipitoare), când dedesubt colcäie un fond uman infect? Când ai un nivel al personalitätii pueril-agresiv, de plod arierat care si-a pierdut candoarea, dar nu si proasta-crestere? Meritä sä fii un dictionar ambulant, care circulä pe doua picioare de lichea?
Cu fanfaronada de toapä care-l caracterizeazä, se mai si LAUDA cä a reusit sä irite oamenii. Ei bine, putin îmi pasä cä-i dau satisfactie, si recunosc sincer: asemenea specimene îmi taie tot cheful de viatä. Nu m-a "iritat", nu m-a "enervat", nu m-a "pissed off". Existenta unora ca el îmi provoacä, precum lui Topârceanu, "o tristete iremediabilä" (scuze pentru citat, Marx!)
Te întrebi cui îi e rusine, Herbert? Ei bine, mie! Mi-e rusine mie de nerusinarea lui, mi-e rusine cä i-am acordat un dram de încredere, mi-e rusine cä nu pot sä-l ignor, mi-e rusine cä exist pe acelasi continent cu el.
Dragi moderatori, am o rugäminte:
Dati split pe acest topic, din locul unde a deraiat, si mutati partea parazitarä la cafenea (nu zic s-o stergeti complet - nu cred în cenzurä). Si as mai propune ca, de-acum încolo (cu speranta cä nu va fi cazul prea des) sä procedati la fel ori de câte ori cineva mai face asta, deviind o discutie respectabilä pe arätura propriilor lui frusträri veninoase.
In orice caz, insist, AICI FACETI-O.
Vorba lui Herbert, NU SE CUVINE sä murdärim asa un film ca Blowup si un maestru ca Antonioni.
Cu scuze sincere,