Nu sunt un cinefil pretentios, nu-mi prea plac, cu cateva exceptii, filmele care iti dau dureri de cap si-ti lasa un gust amar in gura, intrebandu-te ce rost mai are viata , de aceea topul meu e format in mare parte din filme pe care le vezi cu placere, o data, de doua ori, de o suta de ori…
Nu voi include Star Wars in acest top, pentru ca Star Wars este pentru mine mai mult decat un simplu film.
Filmul de pe primul loc se detaseaza clar de celalalte in preferintele mele, restul sunt puse in ordine aleatorie.
1. Dances with Wolves (filmul meu de suflet)
2. Gone with the Wind – pentru ca atunci cand privesti acest film, nu iti da sub nici o forma senzatia de film facut in anii 30.
3. Pulp Fiction
4. Dancer in the Dark
5. Moulin Rouge – pentru muzica deosebita, subiectul e slabut de tot
6. La vita e bella
7. Regarding Henry – pentru rolul exceptional pe care l-a facut Harrison Ford
8. 2001 – Odiseea spatiala
9. Ghici cine vine la cina (Spencer Tracy, Katharine Hepburn,Sidney Poitier)
10. Cerul deasupra Berlinului – acesta este un film pe care l-am vazut demult de tot, o singura data, la prima editie a Festivalului de Film de la Berlin, si care mi-a ramas intiparit in memorie. E un film german, nu stiu cine l-a regizat, cine joaca, nu stiu daca isi mai aminteste cineva de el. Daca stie cineva despre ce film vorbesc, ma poate ajuta in acest sens?
Sunt sigura ca am lasat pe dinafara o multime de filme care mi-au placut, dar astea mi-au venit pe moment in minte.
Ar mai fi doua, City ofAngels si Ghost, singurele filme care au reusit sa ma faca vreodata sa plang.. And of course, Forrest Gump, am uitat de el, ca si de Pianul lui Jane Campion, Varsta inocentei si Ramasitele zilei, toate filme excelente, dupa parerea mea.