in ultimul timp, din cauza disputelor mele cu "numeni" (nume = nimeni, deci "numeni"; 0 + 0 = 0...), am primit foarte multe mp-uri de la cinemagisti care erau contrariati de faptul ca am raspuns atacurilor sale "cu aceeasi moneda" - sau se declarau solidari cu mine (e de inteles de ce au facut-o pe mp si nu pe forum!)...
tin sa declar urmatoarele:
1. "politica" mea a fost - intotdeauna - ca trebuie sa te cobori (chiar si-n noroi daca e cazul) atunci cind ai de-a face cu insi de etapa lui numeni; atitudinea "inalta", de ironie fina s.cl nu functioneaza cu tzoapele: trebuie sa le raspunzi pe limba lor.
2. unii n-au inteles "ce m-a apucat", banuind fie o "midlife crisis",fie o neimplinire in plan personal. sigur, nu exclud prima varianta - exista chestii care ne depasesc... -, dar a doua n-are absolut nici-un temei, iar cei care ma cunosc bine pot sa confirme: am exact viata pe care mi-am dorit-o, facuta din lucruri care-mi fac placere, si sint inconjurat de nenumarate persoane simpatice & gentile care ma "suporta" (recunosc ca nu e usor!

) am o comenda de carte de la o editura (nu va fi strict pe teme cinematografice), o alta - in proiect - despre wkw (in colaborare cu chirilov & tot la idea; probabil ca va fi lansata la tiff), o emisiune pe tvr cultural (aceasta, da, de cultura cinematografica; va iesi pe sticla pe 15 martie), in fine - obisnuitele calatorii pe la festivaluri, etc etc.
si totusi,
3. recunosc: nu ma simt
intru totul implinit daca nu fac mici rautati gratuite! :love: e un lucru pe care-l cultiv, cu delicii, de cind eram mic - si sper din tot sufletul sa nu ajung niciodata atit de "matur" incit sa nu mai simt nevoia satisfacerii acestui hobby anti-crestin! e ceea ce ma defineste - si voi publica, in cartea care va aparea anul acesta, o "defence" a rautatii ca supapa necesara in viata oricarui om (daca nu e cu totul ipocrit - si deci reprimat - si deci nevrotic

)
voila.
in concluzie, asta sint.
prefer sa-mi pierd
toti fanii (de pe cinemagia & de peste tot) decit sa schimb
un dram din ceea ce ma defineste & ceea ce sint.
PS unul dintre forumisti imi explica faptul ca numeni este asa pt ca a avut o "copilarie nevoiasa, plina de lipsuri" blabla - si ca "trebuie sa-l inteleg"... or,
tocmai pt ca "este asa" - o victima congenitala, ca sa zic asa

- am o placere cu atit mai mare sa-l atac pe forum! "rautatea" lui (amarita, de amarastean) vine dintr-un dat obiectiv - deci nu este "pura"; a mea - care am avut o copilarie plina cu de toate, rasfaturi etc - este "the real thing", untainted by circumstance & este cu atit mai pretioasa; needless to say, nu exista
nici o legatura intre cele doua!