View Single Post
Old 07 Feb 2005, 14:10   #61
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Originally Posted by nume:
Ce semnifica elicea aia in film ? Hai sa va vad cum bagati .... ce vezi tu in chestia aia ? Eu stiu ce au vazut altii, vreau sa aflu ce vezi tu.
Bune intrebare... Dar cred ca personajul raspunde la intrebare, cand zice "It's beautiful!" (sau ceva asemanator). Parerea mea personala este ca o cumpara pentru ca ii place cum arata sau din dorinta de a fi spontan, imprevizibil, iar apoi elicea dispare din peisajul filmului. Mai exista si comentariul personajului feminin cum ca ar arata grozav nu-stiu-cum in atelierul fotografului.

Cel mai probabil, elicea poate fi expresia unui obiect fara insemnatate, pe care Thomas incearca sa-l integreze intr-un context, la fel cum face cu fotografiile facute in parc.

Un critic de film - a carui parere nu o impartasesc - facea referire la un citat din Kant care zicea ca o opera de arta este o opera de arta pentru ca nu are un scop. Nu mi se pare ca acest lucru explica prezenta elicei, dar e o ipoteza, poate fi privita ca un mod a lui Antonioni de a se justifica.

P.S.: Nu incerca sa joci dur! Eu prefer dialogul pasnic!
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif