Originally Posted by nume:
Ce semnifica elicea aia in film ? Hai sa va vad cum bagati .... ce vezi tu in chestia aia ? Eu stiu ce au vazut altii, vreau sa aflu ce vezi tu.
|
Bune intrebare... Dar cred ca personajul raspunde la intrebare, cand zice "It's beautiful!" (sau ceva asemanator). Parerea mea personala este ca o cumpara pentru ca ii place cum arata sau din dorinta de a fi spontan, imprevizibil, iar apoi elicea dispare din peisajul filmului. Mai exista si comentariul personajului feminin cum ca ar arata grozav nu-stiu-cum in atelierul fotografului.
Cel mai probabil, elicea poate fi expresia unui obiect fara insemnatate, pe care Thomas incearca sa-l integreze intr-un context, la fel cum face cu fotografiile facute in parc.
Un critic de film - a carui parere nu o impartasesc - facea referire la un citat din Kant care zicea ca o opera de arta este o opera de arta pentru ca nu are un scop. Nu mi se pare ca acest lucru explica prezenta elicei, dar e o ipoteza, poate fi privita ca un mod a lui Antonioni de a se justifica.
P.S.: Nu incerca sa joci dur! Eu prefer dialogul pasnic!