Eu sincer NU inteleg de ce este asa de apreciat 6th Sense. Am vaut jumatate de ora si m-am plictisit groaznic. Nu ma impresioneaza cu nimic...
6th Sense e diferit de restul filmelor lui N.Shy. pt. ca e singurul care nu l-a produs el, iar imi dau seama ca producatorii l-au tot impuns cu un bat pana cand a ajuns exact cum vroiau ei (adica profitabil) si a da raode. A scos un profit foarte mare, dar mi se pare MULT prea hollywood-ian.
In schimb, restul filmelor lui N.Shy. sunt diferite. Parca povestea e mai dinamica, personajele sunt mai complexe, actorii joaca altfel. Signs, Unbreakable si Village mi-au placut foarte mult si un post sa spun care mi-a placut mai mult. Spre deosebire de 6th Sense, acestea sunt mai 'philosofice'. Desi apar extraterestri, monstri si super-eroi, acestea sunt doar niste medii de transpunere a unei idei, si o transpune f. bine.
Cred ca N.Shy. se gandeste: "daca ar exista super-eroi, cum ar exista in realitate?", fara efecte speciale, fara puteri care necesita cgi, just real stuff.
Trebuie sa mentionez trademark-urile lui Shy. care le regasesti in toate filmele. Cred ca cel mai specific filmelor sale este felul in care joaca actorii, imaginea si atmosfera. In toate filmele sale, raspunsul, "solutia" este reprezentata de un copil, apa este un simbol al slabiciunii si a mortii (extraterestrii mor de la apa, bruce willes moare numai de la apa, in village tipii fug acasa cand plaua etc).
Dar cel mai remarcabil mi se pare felul in care joaca actorii. Cu totul diferit, mult mai putin dialog, dar parca are mai mult impact, nush, nu pot explica, dar are ceva aparte...
at Longshot: Ce ai spus tu nu are nici o relevanta. Nu poti sa apreciezi filmele dupa ce ai spus tu... Mai gandestete.