View Single Post
Old 05 Feb 2005, 21:13   #65
fukebush
Novice

fukebush

Eu nu o sa afirm doar ca mi-a placut un film, ci o sa spun si de ce. E mai greu, pt ca e vorba de gusturi, dar incerc.
Primul film care m-a impresionat mai mult a fost: Omul care tunde iarba. Mi-a placut partea cu salvare in retea a pesonalitatii si a informatiilor imagazinate in creier sub forma de program. Mai ales ca in acea perioada programarea de structuri neuronale (simularea creierului) era doar la inceput. Era o idee noua ce mai..

Peste ceva ani a venit MATRIX-ul care m-a lasat iar pe ganduri.
Ceea ce mi-a placut la el nu era actiunea, ci ideile care le vechicula ...foarte interesante...cel putin pe mine m-a lasat cu gura cascata.

Momentul cand el se misca mai repede chiar decat un glont asa pare in realitate...iar in spate e vorba de subrutinele (pogramelele) care reprezinta miscarea omului poti sa le accelerezi (upgrade) schimband metoda de calcul a. i. sa faci in acelasi lucru dar intr-un numar mai mic de pasi (tactul...de calcul CPU). In programare se numeste crearea unui program printr-o alta metoda: metoda rapida. Rezultatul vizibil e ca poti sa-l misti mai repede decat un glont tras dint-un pistol. Din punct de vedere al programarii, avand in vedere ca eram in matrix, e normal. Mai mult . poti sa-l si teleportezi instant dintr-o zona (casa) in alta (afara)...doar printr- instructiune de tip JUMP.
Problema cheilor.mi-a mai placut: .si a mesterului (chinez) care stie sa deschida orice usa......Exista si in realitate programatorilor care au facut o aplicatie si care si-au lasat portite spre anumite zone prin care trec cu anumite chei (parole, coduri) pt ajunge la anumite zone vitale si chiar in kernel (nucleul progamului).

Salvarea prin modem ca un program interactiv ...program salvat ca personalitate si actiune in matrix dar facut ca o oglinda a personalitatii reale si legat de vointa persoanei reale. (este in cercetare avansata la momentul asta)
Mai exista acolo problema structurilor neuronale (idee aparuta in anii '80-90) la care se cercereaza inca si care a dat rezultate foarte bune: vezi programele de recunoastere caractere si imagini gen OCR si BIOamprente). Structurile neuronale sunt programe ce simuleaza creierul . a.i. invata singur (nu-i nimic pre programat ca si decizii)...
Si mai sunt multe altele.
Vreau sa spun ca eu n-am vazut doar personaje care zboara.
fukebush is offline   Reply With Quote sendpm.gif