Originally Posted by Alex Leo Serban:
"semidoctul citeaza din clasici, cel cu idei proprii citeaza din sine insusi..." (als)
|
Ce penibil esti domnule! Tu, care iti imbuibi textele mai rasarite cu citate, tu care citesti pe Plesu si Patapievici ce-si construiesc cartile in jurul unor citate, tu care te exprimi prin citate (adu-ti aminte cum imi spuneai ca sunt "marxist de nuanta Groucho" - un admirabil citat din Woody Allen), tocmai tu incerci sa ridici piatra? Jenant. Si dorind sa fiu mai semidoct decat par mai adaug un citat elocvent "Marile idei au fost deja gandite. Noua nu ne ramane decat sa le reinterpretam.". Goethe.
Quote:
CARE "notiune", ma rog??? afirmatia mea poate fi considerata "politic incorecta" - si ca atare, dupa anumite minti plapinde, ma "descalifica" - dar nu este citusi de putin incorecta-pragmatic...
|
Nici nu esti atent la ce scrii
manu propria. Notiunea de "rafinament".
Iar afirmatia e incorecta si descalificanta pt ca tu mananci o paine de pe urma unor oameni nascuti la coada vacii care au reusit sa-si strapunga nenorocul.
Quote:
poti fi uluit de ce pofftesti, afirmatia sta in picioare si - crede-ma - STIU diferenta dintre gust & stil (desi al 2-lea e prelungirea celui dintii...); sustin in continuare (desi, fireste, n-am "dovada, dovada"...) ca se poate transmite (genetic) si gustul estetic - ca orice informatie, de altfel; o data ce s-a transmis, intervine travaliul personal - acela de a-l constientiza (pina devine rutina, fler) sau nu; intr-un cuvint - si fara a-l contrazice pe serghei -, este vorba de o imbinare de "obiectiv" & "subiectiv"; iar totalitatea persoanelor "de gust" (observa ca nici nu se mai spune "de bun gust" - e redundant!) formeaza canonul; iar cele care au "ceva in plus" (deci nu doar o informatie estetica mostenita, ci si o creativitate estetica dobindita) formeaza trendurile... e clar acuma?
|
Explicatia ta e plauzibila doar partial. Gustul estetic nu e o informatie genetica pt ca pur si simplu informatia genetica e una MATERIALA.
Quote:
(... de parca pina acuma eram pe cel al maxi-taxiologiei!)
|
Eu discutam de atitudinea estetica, dar vad ca iarasi esti
en contre-pied.
Quote:
tipic final de exhortatie marca marx, care nu spune nimic ce n-a enuntat deja (slab-retoric) si care incearca, la fel de neputincios, sa aiba spirit, ironie, panas... ash!
|
Daca zici ca sunt asa precar, la dracu' te mai bagi cu mine in discutii? Nu vezi ca nu stiu ce e aia "teaca"?