Thread: The Terminal
View Single Post
Old 31 Jan 2005, 13:30   #84
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Discutia asta deraiaza un picut...

"The Terminal" e un film agreabil, depasind media filmelor facute strict pentru entertainement (da-o nabii, cel putin muzica e diferita). Apoi, Tom Hanks face un rol foarte bun, desi m-am saturat de criticii care lauda mersul sau chaplinian. Evident, "The Terminal" nici nu se compara cu "Blowup" sau "Amadeus", dar din ce am vazut anul trecut pe ecrane, putine filme se ridica la nivelul lui (se exclud "Dogville", "Elephant" si "Confessions of a Dangerous Mind").

Iar Spielberg cred eu ca a produs si alte filme bune in afara de "Schindler's List". E drept, la un moment dat, toate filmele lui cad in ridicol (v. turma de angajati ai terminalului in frunte cu Viktor), dar "Saving Private Ryan" si "Minority Report" sunt filme bune, iar "Jurassic Park" (1), "E.T." si "Catch Me If You Can" sunt si ele cel putin destul de bune... E drept, o mare parte din filmografia lui e de umplutura: nu mi-au placut prea mult niciodata seria Indiana Jones, "Jaws", continuarile la "Jurassic Park", "Amistad" mai misca... De la "War of the Worlds" continui sa am mari sperante.

P.S.: Chiar daca - pe un alt thread - i-am luat apararea lui "Saving Private Ryan" in fata lui "Full Metal Jacket", distanta dintre Spielberg si Kubrick sau Scorsese mi se pare destul de mare, analizand opera lor in general. Dar reuseste sa le dea clasa altora, precum Coppola (no offence, da' in afara de "Nasul I" si "Conversatia" nu am vazut nimic notabil care sa-i poarte stampa).
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif