View Single Post
Old 30 Jan 2005, 22:27   #98
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by Serghei:
Se foloseste dictionarul pt. ca habar nu ai de semnificatia cuvintelor pe care le folosesti,poate asa a doua oara cand le folosesti ai sa stii ce spui.
Si daca in loc de a fotografia un text ai mai pune si capul la contributie(nu de alta da poate intelegi si tu ceva) n-ar trebui sa-ti fac eu temele:
Se cheama imoral atunci cand ataci ordinea sociala&morala de facto impusa de Biserica Catolica.

serioja,

credeam ca suntem oameni rezonabili care se afla intr-o divergenta de opinii, nu niste harapi care incep sa se muste de varice (v cazul meu vs nume). vad ca deja ai trecut la 'sanctiuni', glume ieftine & atacuri: nu-mi demontezi argumentele, ci doar inscrii la prost-gust.

ordinea impusa de biserica catolica presupunea pana acum un secol si jumatete arderi pe rug pt oricine avea in ograda o pisica neagra. ASTA este moral ?? biserica este si ea un mediu corupt (poate intr-o masura mai mica) same as politics, la urma urmei... daca ataci ordinea 'morala' impusa de biserica nu te face pe tine imoral (neaparat) - convingerile tale pot fi cat se poate de sincere si etice. therefore, raman la convingerea ca filmele NU sunt imorale. cel putin, nu filmele lui bunuel...

Quote:
Nici nu ma mai aplec asupra ultimei fraze,probabil circomvulutiunea care a produs-o era avida de sange.

sper ca vroiai sa scrii circumvolutiunea, dar nu te-ai poticnit la tastare... dar nu asta e point-ul. daca vrei sa-mi demonstrezi ca 'viridiana' este un film imoral, be my guest, dar fa-o in limitele bunului simt & corectitudinii cu care ti-am raspuns si eu pana acum. desi... unde naibii este atacata ordinea de facto instituita de biserica ? dimpotriva, aici rautatea umana este subiectul exploatarii tabu al filmului lui bunuel, iar neprihanita viridiana are pe tot parcursul sau intruchiparea binelui absolut, a tolerantei si altruismului.