View Single Post
Old 30 Jan 2005, 12:21   #17
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
Originally Posted by Cinemania:
Filmul vechi nu inseamna doar capodoperele lui Lang, Fellini, Chaplin, Hitchcock (sa ma ierte ceilalti pe care nu i-am mai amintit)
Nici n-ai mai putea, multi sunt morti de mult timp.
Originally Posted by Cinemania:
dintre cele vechi se promoveaza mai mult filmele unor nume consacrate ale cinematografiei, de aici contactul cu mai multe jeguri noi fata de mai multe delicatese clasice, iar de aici tendinta spre o oarecare aversiune fata de filmele noi si placerea pentru cele mai vechi.

Sunt foarte multe filme noi de calitate care stau ascunse, stie naiba pe unde, la fel cum sunt foarte multe filme vechi naspa care asteapta sa fie vizionate, daca vrem neaparat sa comparam si sa raportam.

Prin urmare, cinematograful nu si-a propus niciodata sa ajunga ceva si nici nu va mai fi vreodata ceea ce a fost.
Mi-a placut ce-ai scris, ceva asemanator aveam si eu pe undeva.
Comentariul tau este 99% adevarat, faza cu aversiunea fata de jegurile noi cat de reala (cel putin la mine se manifesta plenar). Jegurile vechi au o "tandrete" specifica, care se datoreaza patinei timpului, a precaritatii mijloacelor, a unei posibile nostalgii a tinerilor fata de o epoca pe care nu au trait-o dar incearca s-o inteleaga, devorand cam tot ceea ce s-a realizat in trecut.
In plus unii actori, secvente, au ramas memorabile, chiar daca filmul per total, era de 2 lei .
nume is offline   Reply With Quote sendpm.gif