View Single Post
Old 30 Jan 2005, 10:01   #68
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

sa lamurim niste lucruri ( ca vad ca in continuare una spun, alta se intelege...):

1. daca ffc s-ar fi intilnit numai cu mine & cu oamenii pe care i-am pus eu pe lista (raspuns pt nume: "in ce calitate" am facut lista? in calitatea mea de "alex leo serban": ce nu e clar aici?!?), ar fi fost ok; asa, faptul ca s-a intilnit cu toata lumea (doar teoctist mai lipsea ca lista sa fie completa!) il face brusc neinteresant din punctul meu de vedere: din cadou personal a devenit "oferta speciala" de domeniu public... repet: daca stiam ca e atit de abordabil, nu m-ar fi interesat sa-l cunosc, ramineam fericit cu filmele lui. i MEAN it!
2. SIGUR ca m-a deranjat asta, pt ca: a) sint a control freak & ma deranjeaza ca lucrurile scapa de sub control cind nu mai sint de fata, si b) a te intilni cu chirila si a merge la spectacol cu chirita la comedie e ca si cum ai fi antonioni si te-ai duce sa-i vezi pe tociu & palade la tanase... ma rog, nu ma surprinde totusi din partea unui italo-american: in fata selectivitatii & exclusivismului la care ma asteptam de la un greu ca el au invins americanismul democratic ("hai sa ne tutuim & sa ne tragem de sireturi") si italienismul operatic (descindere "in grand style", fanfare de presa & medalie de la putin).
3. cind cineva (nici nu mai stiu cine) sustine aici ca "e mai cool din partea lui ffc sa se vada cu lume-lume" decit la o cina in cinci cu als, i say: ok, dream on, sucker... strugurii sint acri cind nu ajungi la ei (ca sa ramin in metafora vinicola a la ffc). ar fi multe de povestit despre cina mea cu ffc - am vorbit in extenso despre "conversatia" (filmul meu preferat de ffc), mi-a spus multe lucruri extrem de pasionante despre cum a lucrat la filmul asta si despre o scena care n-a mai intrat, etc etc, am vorbit putin si despre "sideways" (care si lui i-a placut), dar... n-am de gind sa spun nimic, sa fac public nimic despre asta: o data pt ca nu am ceea ce se numeste "esprit d'escalier" (atit de tipic tzatzei romane), apoi pt ca - din fericire - nu sint chirila (mai lipsea sa ma trag si-n poza cu ffc!) si in fine pt ca - iarasi din fericire - sint (da, recunosc) extrem de egoist: imi pastrez amintirile numai pt mine, nu tin sa le impart cu nimeni

si inca ceva: n-am nevoie de "fanfare" pt reintrarea mea (pasagera!) pe forum. cind l-am parasit, nu puteam banui vulgaritatea unui topic dedicat special acestui fapt banal... intru, ies cind am chef; am gasit aici si cinemagisti de treaba, si multi aflatori in treaba (marx - autodidactul suprem - e un caz disperat...). nu simpatizez deloc pe toata lumea si m-as ingrozi de-a dreptul sa aflu ca sint mai multi care ma simpatizeaza decit cei care ma antipatizeaza! nu am venit la ultima intilnire a cinemagistilor (si) pt ca stiam ca printre ei se afla si 2 care ma enerveaza: korben (a carui ignoranta, remarcabila, nu este intrecuta decit de labilitatea psihica) si notorious (a carui ignoranta, desi considerabila, este intrecuta totusi de proasta crestere)...

pt cristi: sorry, dar nici prin cap nu-mi trece sa "preiau" conducerea revistei! nu sint dispus sa renunt nici la un sfert din pretiosul meu timp liber pt "munca in folosul comunitatii"
Alex Leo Serban is offline   sendpm.gif