View Single Post
Old 29 Jan 2005, 23:25   #76
Serghei
Guru

Serghei

Originally Posted by europe_east:
Apreciez ironia relativ mediocra a textului si umorul de a-l pune aici. Mai putin si atitudinea PS-ului, care contine cel putin o ironie deplasata. Daca ai fi citit mai cu atentie ce am scris eu pe aici ti-ai fi dat seama ca textul nu mi se adreseaza. Recunosc ca poate subiectul topicului este naiv, dar pentru mine asta era o incercare de a afla mai mult. Si btw, nu mi-a raspuns inca nimeni la intrebarea cu cinema-ul asiatic, de ce este si pare "altfel". Incep sa imi dau seama ca eu astept de la acest Forum ceva care il depaseste: anume astept sa gasesc aici niste ganduri serioase, profunde si eventual personale, despre niste filme si despre cum va raportati la ele. De altfel exista astfel de postari -- chiar m-a impresionat unul, despre Greenaway, din ala chiar am invatat ceva. Serghei, Ambra, pareti mari cunoscatori, in schimb in loc sa "educati" nestiutorii, voi aruncati sentinte scurte, din mana, si va situati pe inaltimi de neatins. As vrea sa va vad la treaba: explicand, cu buna dispozitie, ce si cum e cu filmul ala. Daca se poate.

In primul rand toata chestia cu cultura cinemtografica miroase a snobism,nu-ti pune nimeni in frunte faptul ca ai cultura cinematografica.

Oricare ar fi perceptia ta asupra cinematografului(ce astepti de la el) o cultura cinematografica presupune sa vezi cat mai multe filme.Daca te intereseaza ca modalitate de exprimare a frumosului,citesti niste cronici pe internet inainte de film si e de ajuns(cu toate ca niste notiuni de compozitia cadrului,teoria montajului etc te ajuta).
Oricum orice discutie(revelatie) ai dupa un film nu conteaza,pt.ca cinemtograful e o arta care actioneaza in timp real(ceea ce inseamna ca trebuie sa vezi din nou filmul pt ca discutiile astea sa aiba vreo valoare)-apropo de discutiile de pe site.
Daca te intereseaza cinematograful intr-un context mai larg,treaba se complica-carti,reviste de specialitate etc.(lucruri destul de obositoare daca nu te intereseaza sa faci film)

Ca observatie,pt. ca sunt oameni care se felicita pt faptul ca urmaresc tracking-shot-ul facut de regizor&procedee tehnice,orice arta se face instinctual,nu-ti sta nici un regizor cu cartea linga el si filmeaza personajul negativ in low-angle si pe cel pozitiv in high-angle.Bineinteles,instinctele se educa(pt.asta se face scoala de film).
Filmul trebuie perceput ca o experienta nu ca un studiu.

P.S.Nimeni nu se urca pe inaltimi de neatins,e o singura problema,orice discutie degenereaza,partial pt ca provenim din domenii diferite,partial pt ca orice film comporta mai multe niveluri de cunoastere(in functie de bagajul cultural) si partial pt ca pe unii dintre noi ne dau pe dinafara orgoliile.E totusi doar un site pe net.
Serghei is offline   Reply With Quote sendpm.gif