Originally Posted by europe_east:
Apreciez ironia relativ mediocra a textului si umorul de a-l pune aici. Mai putin si atitudinea PS-ului, care contine cel putin o ironie deplasata.[...]De altfel exista astfel de postari -- chiar m-a impresionat unul, despre Greenaway, din ala chiar am invatat ceva. Serghei, Ambra, pareti mari cunoscatori, in schimb in loc sa "educati" nestiutorii, voi aruncati sentinte scurte, din mana, si va situati pe inaltimi de neatins. As vrea sa va vad la treaba: explicand, cu buna dispozitie ce si cum e cu filmul ala. Daca se poate.
|
Atitudinea ta seamana cu a unei domnisoare care il intervieva pe Marquez asupra parerilor sale vizavi de literatura. In cel mai pur spirit jovial, Marquez i-a raspusn ca are nu o parere, ci vreo 300 de pagini in care isi expune parerile legate de literatura si i-a recomandat sa citeasca "Cien A?os de Soledad". Cum pina la a-ti prezenta intr-un mod articulat implementarea parerilor mele legate de film mai este, nu imi ramine decit sa te redirectionez cu cele mai bune intentii catre locurile in care discutam despre aceste filme. In speta, este vorba de sectiunea Iconoclast unde, cu putina ingaduinta, poti decela pareri mai mult sau mai putin personale, scutite uneori de tonul sententios cu care mi-am imbalsamat eu acest corpus texti. Conditia sine qua non e insa sa vezi la inceput filmele ca, fara baza asta, de unde sa iasa dialogul si sa se arunce in cap sentinte si seminte?