Thread: THE SOUNDTRACK
View Single Post
Old 27 Jan 2005, 01:36   #7
flav
Junior

flav

Re: THE SOUNDTRACK

Originally Posted by MinRep:
Dar mai are pana sa ajunga la rafinamentul, originalitatea si - de altfel - forta lui John Williams. In ceea ce il priveste pe acesta din urma, "The Star Wars Suite" ramane opera definitorie pentru muzica lui de film, desi exista portiunile de jazz ("Star Wars", "Catch Me If You Can"), pianul si viorile (atat de simple) din "Schinder's List", temele de inceputuri precum "Cowboy's Overture" (am uitat din ce film) si - in recentul "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban" - temele medievale la instrumente stravechi, pe versuri din "Macbeth" (v. "Double Trouble").

Da MinRep, ai dreptate... ii mai dinamic John williams si are mult mai multa istorie.
Apropo, ai prins vreodata muzica lui cantata live? eu da
Este in fiecare toamna in Cluj [orasul meu] un festival de muzica americana clasica [contine de obicei recitaluri instrumente solo sau acompaniament pian si un concert cu muzica americana, in ultimii ani tot John Williams s-a cantat].
Dar totusi si howard shore este rafinat, mai sentimental... armonii bogate...

In celalalt capat al calitatii soundtrackul vreau sa nominalizez filmul Wimbledon care tocmai l-am vazut...
Contine multe piese a formatiei sugarbabe, cam atat... si fiecare cu un mesaj fara nici un pic de subtilitate... slab... foarte slab... votul meu pentru cel mai slab soundtrack din filmele noi. Subiectul nu a fost chiar rau...