Originally Posted by MinRep:
Tot cinefil este tipul care merge saptamanal la cinema, pentru a vedea fiecare film aparut si nu pierde nici o "premiera" pe HBO..
|
draga MinRep, te contrazici. ce ziceai tu se refera, intr-adevar, la cultura cinematogafica si, avand in vedere ca cinematografia este o arta compozita (desi eminamente vizuala), da, un 'cultivat' al cinema-ului ar trebui sa aiba cunostinte din mai multe arte - ca sa aprecieze un film la adevrata valoare.
dar NU asta inseamna sa fii cinefil. prin definitie, 'cinefil'=iubitor de filme. cel ce nu devoreaza filme pe bat ca sa-si umple timpul. filmul este o arta extrem de accesibila. pune tu un tiriplici sa citeasca un roman - o sa zica yack ! pune-l sa se uite la un film si o sa se excite pana la cer ! altfel, cel ce traieste pt film, caruia ii place sa analizeze filmul, sa faca analogi intre filme, sa-i placa, la urma urmei, sa citeasca despre film, etc.
ceea ce discutati voi, MinRep si nume, tine de mai multe kestii - de gust, de intelect (de fapt, gustul tine de intelect ! :shock

, de cultura, de mentalitate etc.
ajungem la citatul de mai sus. si mie imi place sa merg o data pe saptamana la cinema. uneori merita, uneori merg din simpla curiozitate, alteori (cand simt ca nu merita), merg pt spectacolul de film, pe care il ador. daca as putea sa vad filme de amiku bunuel, de tarkovski, de fellini s.a.m.d. la cinema, ar fi perfect ! dar nu ma multumesc nici cu cinematecile amarat sonorizate, care difuzeaza copii uzate si netitrate. (imagineaza-ti ce-ar insemna sa vezi un film de truffaut sau de godard netitrat).
HBO-ul il urasc si eu

, dar cateodata mai merita - aduce unele filme recente, bune, dar neajunse pe ecranele romanesti (mie mi-a placut extraordinar de mult weir-ianul 'fearless').