Originally Posted by KORBEN:
poate stim?
care noi? defineste exact "trimietri culturale"
pe alea istorice le-ai ginit si singur
|
Voi=cei care ati vazut filmul. Voi=Cinemagistii. Voi=studentii la film sau care stiti mai multe ca mine. Voi=oricine vrea sa-si dea cu parerea. Ma intreb daca exista vreo logica intre succesiunea picturilor, etc. Exista vreo poveste spusa prin ce vedem sau nu? Cu alte cuvinte, avem sau nu de-a face cu un fel de ghid? Eu de exemplu nu recunosc picturile respective. Ma intrebam daca cineva le stie si daca succesiunea e sau nu intamplatoare. De ce se insista de exemplu pe pictura cu Sf. Petru? Sau pe Cele trei gratii, sau ce sculptura e aia. Trimiterile istorice sunt un pic mai usoare, cred, dar daca cineva poate sa le explice si p-alea in detaliu eu una i-as fi recunoscatoare. Cea mai clara astfel de "trimitere" (nu vad de ce te supara cuvantul, sorry, n-am gasit altul mai bun) mi s-a parut cea din final cu "Good Bye Europe", in care imi imaginez ca e vorba de 1917. Va rog, explicati tot ce stiti daca se poate.
PS: Da, mi-ar placea sa "ginesc" cat mai multe chestii din film. Asa-s eu, curioasa. Daca ma puteti ajuta, eu v-as fi recunoscatoare. E si snobismul bun la ceva: te ajuta sa inveti mai multe lucruri.