Originally Posted by ricutza:
nu cred ca Thomas se refugiaza in munca...el nu are un refugiu propriu-zis...nu are un loc pana in final...
|
Cred ca refugiul adevarat al lui Thomas este in realitatea pe care el o descopera. E discutabil daca - in final - el paraseste aceasta realitate (in urma "lectie" pe care i-o ofera partida de tenis) sau daca devine mai "fidel" acesteia. Acel dissolve din final, inainte ca "THE END" sa apara, ma face sa inclin inspre a doua varianta.
Totusi, in inceputul filmului, pana cand Vanessa Redgrave apare in studioul lui Thomas, vedem viata acestuia impartita intre munca de fotograf, oportunitatile de afaceri cu imobiliare (:huh: cum suna chestia asta) si flirturile cu femei de care nu ii pasa (top-modelul, vecina, proprietara magazinului de antichitati, chiar si Vanessa Redgrave in parc)... O viata oarecum indepartata de esenta.
Originally Posted by ricutza:
...de foarte multe ori este surprins de aparat fie in extremitatea stanga fie in cea dreapta a cadrului...uneori camera se invarte ca si cum ar cauta pe cineva si nu-l gaseste decat foarte tarziu.
|
Ador cadrele respective! Cred ca te referi la momentele dinspre final, cand Thomas apare in cadru din dreapta sau din stanga, apoi de dupa tufis, iar dupa ce vede ca lipseste cadavrul, urmeaza jocul acela. El se uita in toate partile si Antonioni ne face sa credem ca vedem ceea ce vede si personajul, dar apoi camera se misca sau personajul intra in cadru... Atat de simplu este facuta scena si atat de usor reuseste Antonioni sa sugereze ca realitatea/punctul de vedere difera de la un individ la celalalt.
Vreau sa lansez o tema de discutie: cat de simpatic va este acest Thomas?