Originally Posted by nume:
Originally Posted by KORBEN:
am amplasat topikul aici pentru ca mi se pare prin exceleanta de cafenea dar si pentru ca nu intru la fanatic, la clasic nu se prea discuta si la inconoclast nu s-ar incadra
|
L-ai amplasat prost. Locul lui e la film in general.
|
Eu as zice ca locul lui e la "Clasic", dar whatever...
Originally Posted by Serghei:
Aici pot comenta doar cei din Bucuresti care mai au acces la Cinemateca sau fac scoala de film.
|
Trebuie sa-ti dau dreptate.
"Nosferatu" si "Caligari" le-am vazut la TIFF (in ani diferiti) cu acompaniament live. Primul a mers, dar al doilea e grozav. Unul dintre favoritele mele. De "Metropolis" am facut rost asa... neincurajand pirateria...

da' nu l-am vizionat cu atentie si e cam
fuzzy in capul meu. Nu-mi mai aminstesc sa fi vazut altceva din expresionismul german. Desi am incercat sa fac rost de mai multe, in ultima vreme nu prea am timp sa ma ocup de micile mele hobby-uri...
Din Eisenstein - desi nu e un promotor al filmului SF - am vazut mai mult ("Potemkin", "Ivan", "Nevski") si nu imi place... Acum filmele lui au mai mult valoare istorica decat sa fie opere de arta. Poate il judec prin prisma prezentului, dar unele filme contemporane ("City Lights", "Gold Rush", "Caligari") sunt capodopere si acum si au depasit bareira timpului, chiar daca (pe acoluri) se vede exagerarea, overactingul etc.