... asteptam de mult filmul asta, mai mult ca... pe ceva intermediar, ceea ce vreau io de fapt sa vad este "Alexander the Great" a lul Luhrman (asta cred ca o sa fie "altceva"), oricum eram curios sa vad ce o sa faca Stone privind subiectul, si eram destul de entuziasmat sa vad o mega productie istorica, k pe vremurile bune ale Holywood-ului, avand in vedere si capetele de afis p care le avea. Inca de la inceput nu mi-a convenit ideea ca Farrell va fi Alexandru, dar interpretarea lui nu m-a deranjat. Ce m-a dranjat a fost modul in care au fost realizate unele scene, destul de plicticos, si uneori lungite fara motiv aparent. Muzica (desi semnata Vanghelis), uneori paraca ar fi fost facuta pentru alt film, dand o usoara nuanta "penibila" momentului.
Insa, intr-adevar cum s-a spus si mai sus, scena cu moartea calului este senzationala, o vazusem in trailer, si nu am fost foarte impresionat, de ea acolo, insa in film este altceva. Momentul in care el este ranit, si modificarea culorilor, m-a surprins intr-un mod placut, nesteptandu-ma de la Stone la una ca asta. O alata scena memorabila mi s-a parut cea cu asasinarea lui Filip, nemaipomenit jucata de toti actorii. Iar bataliile sunt bune, foarte bune, cadrele lungi, aeriene, panoramice, fac un adevarat spectacol, pacat de muzica p alocuri, cum am zis si mai sus.
Pe scurt, un film bun, dar sa nu te astepti la prea multe de la el si de la cele 135(parca) de milioane de dolari investite.