Originally Posted by K's:
|
Daca ai citit asa cartea, nu ma mira faptul ca nu ti-a placut.
O intrebare in alt registru: ce cauti intr-o carte?
|
Dragostea in vremea holerei am citit-o de mult timp, cand a aparut prima editie la RAO, sa tot fie vreo 7-8 ani… asa ca acum vorbesc din amintiri, nu mai tin minte decat subiectul cartii, in mare... la acea vreme facusem chiar o pasiune pentru Marquez, dupa ce am citit Un veac de singuratate m-am hotarat sa citesc tot ce gasesc de el, insa n-am mai trait aceleasi emotii... de atunci mi s-a mai pus pata pe cate un scriitor ici colo, pana cand am dat de Celine and Co. si orizonturile s-au schimbat total. Daca ai citit Celine, iti dai seama si ce caut la o carte... realitatea asa cum e ea, transpusa direct si fara menajamente, nu utopii si sentimentalisme ca in Dragostea in vremea holerei (mi se pare mai interesanta o scena incognito de amor cu o prostituata decat doi care se tin 50 de ani de mana fara sa faca nimic altceva)... Celine mi se pare absolut genial, reuseste sa discrediteze tot, sa-i enerveze pe toti, sa darame standarde si conventii si sa ramana UMAN in acelasi timp.... pentru vremea in care a trait el, Celine a fost UNIC... acum deja sunt multi care-i copiaza stilul...