|
"Ordon smecherii !" i-o spunea circarului ambulant.
"Ordon ras ! " subordonatilor care incep treptat, dar sigur, sa rada. Oricum nu asta e important.
1. Duminica la ora sase.
Mecanismul ascensorului slinos.Urcusul si coborasul ala ametitor. Finalul :love: . Uciderea "ilegalistului" pe malul marii, incadraturile pe Dan Nutu prin geamul Varsavei, reluate si in Dupa amiaza unui tortionar - triunghiul facut de Beligan pe geamul murdar al vagonului de tren, care il fixeaza pe Dinica perfect. Sunt curios cat a durat filmarea secventei si daca a iesit din prima.
2. Reconstituirea
Stupiditatea regimului demascata x 1000.
Decorul a fost construit la Sinaia special pentru film (bodega). In timpul filmarilor trec trenurile rusesti pline cu tancurile ce urmau sa invadeze Cehoslovacia.
Pintilie filmeaza tancurile, protogonistii reconstituirii joaca avand ca fundal convoiale rusesti. Pregateste si dublele suplimentare. Secventele pica la comisia de cenzura si sunt date la topit.
Motiv in plus sa iubesc filmul asta, unchiul meu a jucat in el. Este placut sa-l revad dupa atatia ani, tanar, mai ales ca nu mai este printre noi.
3.De ce trag clopotele ...
Finalul, a la Noaptea americana, care e de acolo. Am revazut de curand making off-ul filmului. Pintilie era un zbir pe platou.
4. Prea tarziu
Am citit cartea lui Rasvan Popescu, dupa care s-a facut filmul. Nu comentez omul Popescu, cartea mi se pare mai reusita ca filmul. Surprinde "esentele jegoase" ale Vaii Jiului perfect. E lesne de inteles de ce, autorul cartii a lucrat ca inginer de mina acolo.
Pintilie nu a facut decat sa scrie "scenariu" pe ea.
Nu inteleg de ce va ofuscati ca niste p**** nesatisfacute la vederea unor p***. Cu toate ca Pintilie a cam exagerat cu nuditatea in Omul cu arma, singurul film al regizorului care nu-mi place. Nu concep film fara muzica.
5. Balanta
Doctorul e bestial. Atmosfera satului comunist romanesc "picturala". Popa de tara Visan, care bea vin si f*** enoriasele .... :love:
Cam atat, deocamdata.
Mie imi plac romanismele astea, balcanismele, astia suntem si o sa murim agatati unii de gatul celorlalti, fie ca va place sau nu.
|