Originally Posted by Gaandalf:
Evident aleg old school ... mie imi este dor de ce aveam inainte pe marile ecrane akum... numai CGI cu galeata ... shi nu e chiar asha bine.
Unde a ajuns CGI in ziua de azi ? Depatrte shi DA ushureaza munca shi producerea animatziilor dar mi se pare bullshit! Sunt de acord cu Benny ... Incredibles mi-a placut enorm dar parca prea au exagerat cu cgi shi au deformat mai mult decat sa perfectzioneze. Shi aici ma refer la personaje unde este clar vizibil schimbarea shi pot spune shi "mutilarea" cat de cat a acestora.
|
De ce e CGI bullshit? Compara orice Pixar cu orice Disney traditional din ultimii 10 ani, de exemplu. Nu stiu daca CGI e mai ieftin. Incredibilii a costat 90 de milioane. Nu cred ca usureaza munca. Ce inseamna "unde este clar vizibil schimbarea... shi mutilarea"? :? :? Incredibles mi se pare cel mai stilat, inteligent, subversiv si curajos Pixar de pana acum. Pixarii au avut flerul sa conceapa personajele umane ca pe niste caricaturi din benzi desenate (care oricum "joaca" mai bine decat multi actori reali- iar asta inseamna o gramada de munca), pentru ca stiu ca nu pot face deocamdata un om (fotorealistic)- zemeckis dadu o gramada de bani pe motion capture si iote ce zombies i-au iesit in Polar Express. Si de ce ar trebui sa faca? Pentru asta exista actori in carne si oase.
Concluzia 1: Gandalf, nu stii exact despre ce vorbesti, ce vrei sa spui, sau cum sa o spui.
Concluzia 2: Nu cred ca punem problema bine. Cred ca traditionalul si CGI au loc pe piata linistite, atat timp cat ambele specii au ceva de povestit si o povestesc bine (plus ca o gramada de 2d-uri sunt prelucrate- vezi Spirited Away, animatia mea preferata la ora actuala). O sa am intotdeauna in suflet si alba ca zapada, si frumoasa si bestia, si tripletele/miyazakiurile etc. Dar in acest moment, Pixar este noul Disney (sper sa nu o dea in bara cu "Cars"), Nemo l-a inecat pe Will Smith, iar Edna Mode dicteaza in lumea animatiei, traditionala sau nu.