Originally Posted by hernyo:
este ok CE spune filmul, dar este numai interesant CUM spune. Din cele scrise de tine inteleg ca mesajul filmului este ok, insa forma lasa de dorit.
|
Ziceam ca la prima vizionare nu dai mare importanta povestii ca te fura vizualul, lucru care atunci cind revezi filmul nu se intimpla la fel: am vinat trucurile vizuale pentru ca povestea nu imi parea interesanta.
Dupa parerea mea, forma conteaza mult mai mult; conteaza foarte mult cum spui ceea ce spui (in alpinism mie-mi place procesul de a se catara pe stanca si nu faptul ca am urcat 100 de metri undeva pe un perete).)
|
Intr-adevar conteaza forma cind subiectul este destul de obosit- ca in cazul filmului lui Boe, problema este daca utilizarea atit de multor trucuri vizuale era intemeiata pentru un story ca asta. Da, tinzi sa zici: naratorul, in acelasi timp sot si scriitor, este pe punctul de a termina un roman de dragoste al carui final il schimba pentru a nu o pierde pe Aimee. Cu alte cuvinte toate localizarile pe harta Copenhagai pot fi privite ca un debut de acte- forma vizuala a unor indicatii scenice.
Pe de alta parte, o parte importanta a mesajelor acestor filme "europene" nu este spusa direct in cuvinte, ci forma o transmite.
|
Diferentele astea sint in general clare pentru toti. Iti recomand Tillsammans al lui Lukas Moodysson.