Thread: Reconstruction
View Single Post
Old 05 Jan 2005, 08:50   #11
K's
Guru

K's

Originally Posted by hernyo:
este ok CE spune filmul, dar este numai interesant CUM spune. Din cele scrise de tine inteleg ca mesajul filmului este ok, insa forma lasa de dorit.
Ziceam ca la prima vizionare nu dai mare importanta povestii ca te fura vizualul, lucru care atunci cind revezi filmul nu se intimpla la fel: am vinat trucurile vizuale pentru ca povestea nu imi parea interesanta.

Dupa parerea mea, forma conteaza mult mai mult; conteaza foarte mult cum spui ceea ce spui (in alpinism mie-mi place procesul de a se catara pe stanca si nu faptul ca am urcat 100 de metri undeva pe un perete).)
Intr-adevar conteaza forma cind subiectul este destul de obosit- ca in cazul filmului lui Boe, problema este daca utilizarea atit de multor trucuri vizuale era intemeiata pentru un story ca asta. Da, tinzi sa zici: naratorul, in acelasi timp sot si scriitor, este pe punctul de a termina un roman de dragoste al carui final il schimba pentru a nu o pierde pe Aimee. Cu alte cuvinte toate localizarile pe harta Copenhagai pot fi privite ca un debut de acte- forma vizuala a unor indicatii scenice.

Pe de alta parte, o parte importanta a mesajelor acestor filme "europene" nu este spusa direct in cuvinte, ci forma o transmite.
Diferentele astea sint in general clare pentru toti. Iti recomand Tillsammans al lui Lukas Moodysson.