View Single Post
Old 03 Jan 2005, 06:35   #1
europe_east
Guru

europe_east

Cultura Cinematografica -- Cum se face?

As avea si eu o intrebare: cum se face cultura cinematografica? M-am cam saturat de privit zeci/sute de filme doar din perspectiva amatorului care incearca sa se regaseasca in ele la nivel personal sau care e impresionat de vizual/auditiv... sau pur si simplu se amuza. Si Forumul de altfel mi se pare de altfel structurat un pic cam naiv: aici se vorbeste despre filmul cutare, aici despre cutare, daca le amesteci esti off topic... In fine, limitarile mediului, dar as vrea sa va intreb, voi cum faceti sa "lecturati" un film? Ce carti cititi sau ati citit? De cate ori vedeti un film? Ce urmariti? Cum priviti un film?

PS: Deja am vazut destule filme si am impresia ca pentru a "avansa" as avea nevoie de o metoda... Azi am vazut House of Flying Daggers si am avut clar senzatia ca am de a face cu un ALT fel de cinema decat cel traditional... Ca si Hero de altfel. Doar ca simteam ca parca era o limba pe care n-o intelegeam... Suna melodios si gesturile erau revelatoare, dar limba -- necunoscuta! In afara de ritm, culori, muzica (muzica: Shigeru Umebayashi again :love ce anume face cinema-ul asiatic din ultima vreme, de exemplu, atat de ALTFEL? Asta doar asa ca o intrebare specifica in contextul general.
europe_east is offline   Reply With Quote sendpm.gif