Am vazut si eu filmul, dar am asteptat o zi/doua ca sa ma gandesc la el mai clar.
At i_matei: Nu pot sa inteleg ce nu-ti place la final. Finalul este absolut genial! De unde incepe cu bullshit-uri despre: "trebuie sa rezolv singur" si "I need to get to know myself", ajunge la concluzia ca E bullshit. Finalul asta este opusul finalelor ne-hollywoodiene, in care nu se termina frumos si love love. Ce a facut Zach ala e genial si da mult mai bine decat daca pleca si ramaneau tristi just because of some bullshit.
At Leonard: problema ta tine exclusiv de gust. Nu ti-a placut TIE Garden State. Daca tu crezi ca e film de duzina, then it's your problem.
At notorius: inteleg de ce nu-ti place Portman, ea a devenit un fel de Britney Spears a filmelor de cand a jucat in Star Wars, dar din nou, chestia asta tine de gust. Mie mi-a placut f. mult in filmul asta.
In rest: filmare foarte frumoasa, scenariu genial, atmosfera si mai geniala, la unele scene radeam fara motiv, muzica e si ea foarte buna (eram in cinema si ma gandeam: wow, this music is really good), iar actori foarte simpatici. Nu stiu cine e Zach asta, dar daca mai face filme dinastea o sa fie foarte bun. Iar Portman e foarte 'cute' si 'adorable' sau 'desirable' daca vrei.
Desi filmul are defecte minore pe aici se pe acolo, sunt complet neglijabile si nu strica filmul insine...
Iar la faza cu pompa de benzina am ramas cu gura cascata... Arata atentia lui Zach la detalii (desi pare cam careless cu alte chestii de-a lungul filmului)
Fac asemanare intre filmul asta si Buffalo '66, eu zic ca ambele seama f. mult, dar asta mi se pare mai bun, oricat o iubesc eu pe Ricci, Garden State is much better.
9.5/10 Movie don't get much better than this...