dupa ce am vazut "titus" , filmul lui julie taymor deja orice top din asta mi se pare oarescum trist..dar sa zicem. in primul rand, frati romani, voua nu vi se pare o tampenie de mari proportii sa incluzi scurt metrajele alaturi de lung metraje? pai atunci de ce nu mai votam la categoria de "cel mai bun film al anului" si un videoclip, trei carti, 5 banane si pe monica davidescu? asa, sa fie..scurt metrajele sunt aproape alta rasa de filme, au alt fel de deschidere la un public specializat, dornic sa vada FIX scurt-metraje (am cunoscut oameni care sa considere genul asta de filme "exercitii regizorale" pana la a ajunge sa poti face un lung metraj, iar mare parte din populatie nici nu intelege conceptul, deci in salile alea evident mergem doar noi, cei cu mare chef de vazut asa ceva, si evident ca o sa-ti placa mult mai mult "corul pompierilor" decat "occident".din varii motive)-ditamai paranteza.
e absurd sa ne adresam acestor 2 genuri ca facand parte din aceeasi categorie. orice om de film sau orice privitor cat de cat avizat realizeaza.
in rest...sarumana pentru neincluderea lotusului sindromic.alea balbaieli in exprimarea artistica...
oricum.
niki ardelean traiasca.si italiencele. milionarii inca nu ii vazui, dar pasamite, astea mai ies cat de cat la suprafata.
dupa care intorci fata spre alte zari si te deprimi din nou si te intrebi "de ce naibii ne ma straduim, cand nici prima, nici a doua, nici a 45a oara nu ne iese...?"
pam-pam.