View Single Post
Old 22 Dec 2004, 14:03   #8
zizi
Guru

zizi

mda. principalul defect al filmului este, dupa mine, faptul ca e "deja vu", fata de sine insusi, daca pot spune asa, pt ca mereu am senzatia ca am mai vazut ceva asemanator intr-un film anterior de-al lui.

cand zboara patul, deja ma enervez, pt ca simt ca se sfortzeaza, adica se screme sa gaseasca ceva original, la-naltimea marilor succese din trecut si, degeaba.

apoi, se simte ca este propriul producator al filmului si astfel a avut dreptul asupra "final cut-ului", deci, in cazul lui, din pacate, e prea mult si prea lung.

in plus, umorul este, de multe ori, lesinat sau pretentios(nu pot sa uit porumbelul de pe teava tunului, detaliu pe care, parca, l-am mai vazut undeva...).

totusi, nu pot sa nu raman fascinat de barocul vizual, format din combinatia de hiper-realism, cu absurd grotesc si momente onirice, satira sociala, toate pe un puternic fundal local, la care se adauga secvente sensibile, muzica & dans, animale nostime (ca intotdeauna, multe rate), puf prin cadru etc., cu alte cuvinte, toate elementele "marca kusturica".

@europe_east: pe mine m-a amuzat mult, momentul cu stirista, pt ca imi aminteste de faptul ca, in timpul razboiului, toate stirile din vest, faceau din bosnieci niste eroi-martiri, care lupta impotriva "raului-intruchipat", sarbii(lucru care este doar in parte, adevarat.)